Un cetăţean german a fost condamnat la moarte în Belarus. Care este acuzaţia adusă acestuia şi ce spune Germania

Spread the love

Sursa foto: Unsplash Un bărbat german a fost condamnat la moarte în Belarus pentru presupuse infracţiuni, inclusiv „terorism” şi „activităţi mercenare”, a declarat vineri grupul pentru drepturile omului Viasna, scrie Deutsche Welle.

Grupul Viasna a declarat că Krieger a fost găsit vinovat de şase articole din codul penal al ţării, inclusiv cele privind actele de mercenariat, activitatea agenţiilor de spionaj, actele de terorism, crearea unui grup extremist, scoaterea deliberată din uz a unui vehicul sau a unui dispozitiv de comunicaţii şi acţiunile ilegale legate de arme de foc, muniţie şi explozibili.

Vezi mai multe articole din categoria externe Krieger a fost, de asemenea, acuzat de organizarea de „explozii” în Belarus, potrivit grupului pentru drepturile omului.

Potrivit grupului Viasna, Krieger se află în arest din noiembrie 2023.

Ministerul de Externe al Germaniei a anunţat într-o declaraţie că situaţia este cunoscută la nivelul instituţiei, iar „ambasada de la Minsk oferă sprijin consular persoanei în cauză şi depun eforturi susţinute în numele acesteia pe lângă autorităţile belaruse”, potrivit sursei citate.

„Pedeapsa cu moartea este o formă de pedeapsă crudă şi inumană, pe care Germania o respinge în toate circumstanţele”, se arată în reacţia oficială de la Berlin.

Belarus este singura ţară europeană în care pedeapsa cu moartea este încă executată – exclusiv împotriva bărbaţilor.

În ultimii doi ani, ţara a aprobat execuţia ca pedeapsă pentru înaltă trădare şi „tentativă de terorism”.

Lasă un răspuns