Democraţii insistă că Joe Biden va continua în cursa pentru Casa Albă, dar se mobilizează în culise pentru Kamala Harris

Spread the love

Democraţii insistă că Joe Biden va continua în cursa pentru Casa Albă, dar se mobilizează în culise pentru Kamala Harris Echipa de campanie a preşedintelui Joe Biden reiterează faptul că preşedintele american nu se va retrage din cursa pentru Casa Albă, deşi mai multe voci din interiorul Partidului Democrat îşi doresc un alt candidat pentru a preveni pierderi masive ale partidului în noiembrie.

Preşedintele campaniei lui Biden, Jen O’Malley Dillon, a recunoscut „scăderea” sprijinului pentru preşedinte, dar a insistat că acesta rămâne „absolut” în cursă şi că echipa de campanie vede „mai multe căi” pentru a-l învinge pe Trump, notează Associated Press (AP).

Vezi mai multe articole din categoria externe „Este absolut implicat”, a declarat Jen O’Malley Dillon, preşedintele campaniei lui Biden, într-un interviu pentru MSNBC.

„Trebuie să luăm în serios îngrijorările pe care oamenii le exprimă, dar modul de a trece peste ele este să ne întoarcem la activitatea de a-l învinge pe Donald Trump”, a completat acesta.

„El trebuie să arate că luptă pentru poporul american”, a declarat O’Malley Dillon pentru MSNBC, notează agenţia Reuters.

Deşi echipa de comunicare a lui Joe Biden insistă că acesta va rămâne în cursa pentru Casa Albă, aliaţii vicepreşedintelui Kamala Harris au început să curteze donatorii democraţi pentru a-i oferi sprijin financiar dacă preşedintele Joe Biden se retrage din cursa pentru 2024, scrie publicaţia POLITICO.

„Ceea ce este important este că există o demonstraţie masivă de sprijin pentru ea imediat, ceea ce arată un semnal că suntem cu toţii pentru ea”, a declarat sub anonimat, pentru POLITICO, un lider al organizaţiei politice a femeilor care are informaţii despre acest subiect.

Organizaţia a început să pregătească e-mailuri şi mesaje.

Cei care se concentrează pe sprijinirea femeilor candidate au început deja să planifice să o ajute pe Harris printr-o demonstraţie rapidă de forţă, având listele de donatori pregătite, a adăugat persoana respectivă.

Potrivit acesteia, unii donatori s-au anunţat deja în mod proactiv că doresc să dea bani.

Presiunile asupra lui Joe Biden de a se retrage din cursa pentru Casa Albă vin pe fondul prestaţiei slabe pe care preşedintele american a avut-o în cadrul dezbaterii împotriva contracandidatului său republican, Donald Trump, la sfârşitul lunii iunie.

Până în acest moment, Joe Biden a spus de mai multe ori, inclusiv în interviurile acordate separat posturilor ABC şi NBC News, că nu va renunţa la cursa prezidenţială şi că va lua în calcul acest lucru doar dacă „Dumnezeu îi va cere acest lucru”.

Lasă un răspuns