Avertismentul comandantului suprem al forţelor NATO din Europa: Chiar şi după războiul din Ucraina, Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia

Spread the love

Andreea Soare Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia indiferent de cum se încheie războiul din Ucraina, a spus Christopher Cavoli, comandantul suprem aliat al NATO, ieri, la o conferinţă a Forumului de Securitate Aspen, din Aspen, Colorado.

Acesta spune că o victorie ucraineană în acest război ar fi doar începutul încercărilor occidentale de a opri agresiunile ruseşti.

„Rezultatul de pe câmpul de luptă (n.

r.

din Ucraina) este extrem, extrem de important, dar să nu ne facem iluzii.

La finalul conflictului din Ucraina, indiferent de cum se va încheia, vom avea o problemă foarte, foarte mare cu Rusia”, a spus acesta.

„Vom avea situaţia în care Rusia îşi va reface forţele, va fi la graniţele NATO, va fi condusă de aceeaşi oameni de care este condusă acum, convinsă că noi suntem inamicul şi va fi foarte, foarte furioasă”, a continuat Cavoli.

Vezi mai multe articole din categoria externe Totodată, un consilier al cancelarului german, Olaf Scholz, prezent la acelaşi eveniment, a spus că din cauza preşedintelui Putin „intrăm într-o fază de conflict de lungă durată cu Rusia”.

„Cea mai sângeroasă manifestare a sa, în acest moment, este războiul din Ucraina.

Dar nu este singura.

Am văzut activităţi hibride peste tot în Europa.

Am văzut activităţi hibride în SUA.

Am văzut că Rusia a ajuns în Africa.

Am văzut că Rusia a refăcut legăturile cu Teheran sau, chiar mai rău, cu Phenian”, a spus Jens Plotner.

Încheierea războiului din Ucraina pare să se îndepărteze tot mai mult de viitorul apropiat.

Ieri, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, avertiza că aliaţii NATO trebuie să se pregătească de cel mai rău scenariu al unui război de lungă durată în Ucraina.

Lasă un răspuns