Zilele negre nu s-au terminat pentru Biden: a fost testat pozitiv pentru Covid, intră în izolare şi sare peste un eveniment electoral în Las Vegas

Spread the love

Noua belea picată pe capul preşedintelui SUA marchează o perioadă întunecată, începută cu performanţa dezastruoasă din dezbaterea televizată avută cu rivalul Donald Trump pe 27 iunie.

Zilele negre nu s-au terminat pentru Biden: a fost testat pozitiv pentru Covid, intră în izolare şi lipseşt de la evenimentul din Las Vegas Preşedintele american Joe Biden a fost testat pozitiv pentru Covid, situaţie medicală pe care a mai avut-o şi în iulie 2022, şi a anulat un miting în faţa alegătorilor hispanici din Nevada, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean Pierre.

Biden este vaccinat şi are simptome uşoare.

Operaţiunea electorală din Nevada (care conţinea şi mitingul de la Las Vegas) a fost anulată, iar preşedintele s-a întors cu Air Force One la reşedinţa sa din Rehoboth, Delaware, unde se va autoizola.

Vezi mai multe articole din categoria politic Medicul preşedintelui a descris starea de sănătate a lui Biden.

Avea probleme respiratorii precum tuse uscată şi stare generală de rău.

Testul Covid a fost necesar deoarece condiţiile nu i s-au îmbunătăţit pe parcursul zilei.

Covid este o nouă problemă pe capul preşedintelui care marchează o perioadă întunecată ce a început cu performanţa dezastruoasă din dezbaterea televizată cu Trump, din 27 iunie.

Duelul de la TV a stârnit îndoieli cu privire la starea sa reală de sănătate mintală şi capacitatea de a conduce campania electorală şi de a conduce ţara.

22 de reprezentanţi – cărora li s-a alăturat miercuri puternicul Adam Schiff, candidat pentru Senatul din California – au declarat până acum public că Biden ar trebui să renunţe la candidatură.

Mai multe grupuri de donatori au condiţionat acordarea fondurilor de retragerea preşedintelui.

Altfel, nu vor elibera o sumă de ordinul a 90 de milioane de dolari.

Conferinţa de presă organizată joia trecută, la închiderea summitului NATO, şi o serie de interviuri la televiziunea americană nu au reuşit să ofere suficiente garanţii.

Biden a reiterat, de asemenea, miercuri, după solicitarea lui Schiff de a se retrage, că nu are intenţia de a părăsi scena.

Sondajele îl pedepsesc, însă: doi din trei alegători democraţi ar dori ca el să facă un pas înapoi.

Chiar şi cifrele din duelul cu Trump sunt împotriva preşedintelui, care este în urmă în toate statele-cheie (6) şi înregistrează o traiectorie negativă şi în sondajele naţionale.

Partidul Democrat este divizat.

În ciuda opoziţiei unor deputaţi, DNC (Comitetul Naţional Democrat) continuă să susţină nominalizarea oficială a lui Biden drept candidat democrat, înainte de Convenţia din 19 august, de la Chicago.

 

Lasă un răspuns