Ursula von der Leyen: Între 2019 şi 2021, cheltuielile ţărilor UE pe apărare au crescut cu 20%, ale Rusiei cu 300% şi ale Chinei cu 600%

Spread the love

Andreea Soare „Cheltuielile UE pe apărare au crescut, între 2019 şi 2021, cu 20%.

În această perioadă, cheltuielile Rusiei au crescut cu 300% şi ale Chinei cu aproape 600%”, a spus aceasta, avertizând asupra creşterii rapide a cheltuielilor Chinei.

Aceasta a spus că va cere mai multe investiţii în apărare, pentru a creşte capabilităţile militare ale statelor membre.

În primele 100 de zile ca preşedintă, dacă va fi realeasă, a promis că va numi un comisar pe apărare şi va prezenta un document privind domeniul apărării europene.

Vezi mai multe articole din categoria externe Tot despre China, von der Leyen a spus că o va împiedica din a invada Tiwanul, dacă va fi realeasă preşedintă a Comisiei Europene.

„Regiunea Indo-Pacifică a devenit o regiune decisivă pentru viitorul lumii.

Vom coopera cu Japonia, Coreea, Noua Zeelandă şi Australia, alături de care ne confruntăm cu aceleaşi provocări.

.

.

Acest lucru include eforturi comune de descurajare a Chinei din a schimba, unilateral, status quo-ul, prin metode militare, în special al Taiwanului”, a spus aceasta.

Declaraţia Ursulei von der Leyen are loc în contextul în care SUA cred că Beijingul ar putea invada Taiwanul până în 2027, adică în mijlocul unui posibil mandat al lui von der Leyen drept preşedintă a Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen are nevoie de 361 de voturi din 700 pentru a fi realeasă preşedintă.

Până acum, a promis că va face UE mai competitivă din punct de vedere economic şi că va susţine Ucraina oricât va fi nevoie.

Lasă un răspuns