Oamenii de știință speră că descoperirile ar putea într-o zi să prelungească îmbătrânirea sănătoasă a oamenilor prin reducerea fragilității și a semnelor de îmbătrânire.
Șoarecii care au primit tratamentul au trăit în medie 155 de săptămâni, comparativ cu 120 de săptămâni la șoarecii netratați, potrivit gbnews.
com.
Cercetătorii au constatat că tratamentul a redus în mare măsură decesele cauzate de cancer la animale, precum și numeroasele boli cauzate de inflamația cronică și metabolismul deficitar, care sunt caracteristici ale îmbătrânirii.
În esență, animalele au trăit mai mult și mai sănătos și, potrivit rezultatelor, au existat foarte puține efecte secundare.
Oamenii de știință de la Medical Research Council Laboratory of Medical Science și de la Imperial College London au descoperit că dezactivarea unei proteine numite IL-11 a crescut durata de viață sănătoasă a șoarecilor.
La om, nivelurile acestei proteine cresc pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, iar cercetările anterioare au legat-o de o serie de afecțiuni asociate cu îmbătrânirea, inclusiv inflamația cronică, tulburările metabolismului, epuizarea musculară și fragilitatea.
Profesorul Stuart Cook, aflat printre autori, a declarat: „Aceste constatări sunt foarte interesante.
Șoarecii tratați aveau mai puține cancere și nu prezentau semnele obișnuite de îmbătrânire și fragilitate, dar am observat, de asemenea, o reducere a epuizării musculare și o îmbunătățire a forței musculare.
Cu alte cuvinte, șoarecii bătrâni care primeau anti-IL-11 erau mai sănătoși”.
„Medicamentele și tratamentele propuse anterior pentru prelungirea vieții au avut fie profiluri slabe de efecte secundare, fie nu funcționează la ambele sexe, fie ar putea prelungi viața, dar nu viața sănătoasă, însă acest lucru nu pare să fie cazul IL-11”, a adăugat acesta.
Tratamentele anti-IL-11 se află în studii clinice la om pentru alte afecțiuni.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro