Potrivit clujust.
ro, dacă în primul dosar penal cu 130 de păgubiți, deschis în 2017, judecata a fost tărăgănată încât faptele s-au prescris, în al doilea dosar trimis în judecată în 2023, Judecătoria Cluj-Napoca l-a condamnat pe Traian Onuc la 4 ani de închisoare.
Sentința poate fi atacată cu apel.
Acesta a primit o pedeapsă de 3 ani și 8 luni de închisoare, pentru vânzarea a 20 de apartamente, într-un singur caz fiind vorba doar de tentativă de înșelăciune.
Citește continuarea articolului pe clujust.
roProcurorii au arestat în luna ianuarie 2023 două persoane care au înșelat zeci de persoane cu vânzarea unor garsoniere sau apartamente, deși nu aveau nici măcar autorizații de construcție valabile.
Între cei doi se află și celebrul țepar Traian Onuc.
„La data de 30 ianuarie a.
c, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Combaterea Infracțiunilor Informatice din Cluj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au pus în executare 4 mandate de percheziție, în municipiul Cluj-Napoca, 3 dintre acestea domiciliare, iar una într-un spațiu utilizat ca birou.
Activitățile au fost organizate în cadrul cercetărilor efectuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și complicitate la înșelăciune în formă continuată.
Investigațiile derulate până în prezent au condus la stabilirea faptului că, în perioada 2021-2022, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 63 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, ar fi indus în eroare mai multe persoane, determinându-le să remită anumite sume, cu titlu de avans sau plată integrală, în scopul achiziționării unor garsoniere sau imobile aflate în construcție în municipiul Cluj-Napoca, fără deținerea unor autorizații de construcție valabile.
De asemenea, actele prevăzute de lege în scopul încheierii unor astfel de înțelegeri nu erau întocmite în fața notarilor publici sau autentificate de către notari publici, conform normelor legale, iar imobilele nu erau predate în termenele menționate în respectivele documente, încheiate în mod ilicit.
Cu sprijinul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 3 Poliție, ieri, 30 ianuarie, polițiștii de investigații criminale au efectuat 4 percheziții, la imobilele celor bănuiți, precum și într-un spațiu care era utilizat de aceștia drept birou.
Au fost descoperite și ridicate zeci de sisteme informatice, printre care laptopuri și tablete, telefoane mobile, dar și peste 7.
000 de cartele telefonice, despre care există bănuiala că ar fi fost sau urma a fi utilizate la comiterea unor fapte de înșelăciune similare.
De asemenea, au fost ridicate sume și înscrisuri de interes pentru soluționarea cauzei.
În baza probatoriului administrat, doi dintre bărbați, având vârsta de 36, respectiv 63 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior, față de aceștia, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.
Unul dintre bărbați este cercetat în mai multe cauze aflate pe rolul unității de parchet menționate, pentru infracțiuni similare, cu prejudiciu estimat până în acest moment la aproximativ 5 milioane de euro”, a transmis la începutul anului IPJ Cluj.
Traian Floarea Ianson, cunoscut acum sub numele de Traian Onuc, este un constructor imobiliar clujean acuzat de mai multe persoane de înșelăciune.
El le-a promis oamenilor că le vinde apartamentele din trei blocuri de câte opt etaje (două pe strada Miko Imre nr.
14 şi un alt bloc pe strada Fabricii nr.
67), dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.
Inițial, el a fost arestat, apoi a fost eliberat sub control judiciar, stare în care este judecat și cercetat în mai multe dosare.
În 14 februarie 2018, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Inspecţie şi Control – Serviciul Control Urbanism şi Disciplina în Construcţii, Serviciul Control Protecţia Mediului, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj – Napoca – Secţia 6, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Ştefan Cicio-Pop” şi inspectori din cadrul ITM Cluj au verificat şantierul de pe str.
Miko Imre nr.
14, unde s-a constatat continuarea lucrărilor de construire fără autorizaţie a unui imobil de locuinţe.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro