LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 876. Alertă aeriană la Kiev, s-au auzit două explozii / Într-un port rusesc de la Marea Neagră s-a dat alarma pentru drone marine / Ministrul ucrainean al Apărării: ne vom lupta cu Moscova şi cu Trump preşedinte

Spread the love

Rusia continuă să atace Ucraina cu drone într-o fază a conflictului în care toţii ochii sunt aţintiţi asupra situaţiei politice din America.

Războiul din Ucraina, ziua 876.

Într-un port rusesc de la Marea Neagră s-a dat alarma pentru drone marine / Ministrul ucrainean al Apărării: ne vom lupta cu Moscova şi cu Trump preşedinte Primarul oraşului port rusesc de la Marea Neagră, Novorossiisk, a emis un avertisment cu privire la dronele marine.

Edilul Andrei Kravchenko i-a îndemnat pe localnici să stea departe de coastă.

În trecut, dronele Kievului au atacat nave ruseşti în apropierea portului, perturbând traficul.

Vezi mai multe articole din categoria social „Ucraina va găsi o modalitate de a lupta împotriva forţelor ruse chiar dacă fostul preşedinte Donald Trump câştigă un al doilea mandat şi pune în pericol sprijinul vital al SUA pentru apărarea sa”.

Ministrul Apărării de la Kiev, Rustem Umerov, a spus asta într-un discurs adresat unei audienţe de politicieni şi jurnalişti americani şi preluat de The Kyiv Independent.

Umerov a evidenţiat provocările diplomatice şi militare cu care se confruntă Ucraina, pe măsură ce Trump şi candidatul republican la vicepreşedinţie Vance câştigă avânt în cursa prezidenţială a SUA.

Vance, un senator din Ohio, a lucrat în Congres pentru a bloca ajutorul militar şi financiar al SUA pentru Ucraina, în timp ce Trump a promis că va pune capăt imediat războiului, dacă va câştiga în noiembrie, aminteşte site-ul ucrainean.

„Credem în conducerea SUA şi credem că America îşi doreşte ca partenerii şi aliaţii săi să fie puternici”, a spus Umerov.

„În această etapă, ne vom concentra pe câmpul de luptă”, a menţionat el.

„Oricare ar fi rezultatul alegerilor americane, vom găsi soluţii”.

Umerov s-a abţinut să spună dacă Ucraina va continua lupta sau va accepta un acord de încetare a focului care să cedeze teritorii Rusiei, dacă Statele Unite îşi vor retrage sprijinul.

O dronă rusă a fost doborâtă şi unele resturi au căzut în cartierul Darniţki,din sud-estul Kievului, dar nu au fost raportate pagube.

Despre acest lucru a relatat primarul capitalei Ucrainei Vitali Klitschko, care neagă informaţiile iniţiale, pe care el le oferise anterior pe Telegram, despre un incendiu izbucnit în acelaşi cartier.

Potrivit unui jurnalist AFP, alertele aeriene asupra capitalei au fost ridicate.

Forţele aeriene ucrainene au indicat că dronele se îndreptau spre capitală şi au raportat şi alte UAV-uri în regiunile Harkiv şi Dnipropetrovsk, din estul Ucrainei.

Cel puţin două explozii şi lovituri aeriene au avut loc seara la Kiev, potrivit martorilor şi jurnaliştilor de la faţa locului, la 10 zile după ce atacurile masive ruseşti au însângerat capitala ucraineană.

Pe Telegram, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a indicat că apărarea antiaeriană ucraineană a fost activată şi că a fost semnalat un incendiu în districtul Darniţki (sud-est).

La rândul său, Forţele Aeriene, pe Telegram, au raportat că dronele se îndreptau spre capitala venind dinspre est.

Lasă un răspuns