Germania va reduce la jumătate finanţarea militară pentru Ucraina. De când planifică nemţii să aplice noile prevederi

Spread the love

Andreea Tobias Informaţia vine în contextul îngrijorărilor legate de faptul că sprijinul american pentru Kiev ar putea scădea dacă Donald Trump revine la Casa Albă.

Germania va reduce la jumătate finanţarea militară pentru Ucraina.

De când planifică nemţii să aplice noile prevederi Ajutorul german pentru Ucraina va fi redus la 4 miliarde de euro (3,3 miliarde de lire sterline) în 2025, de la aproximativ 8 miliarde de euro în 2024, potrivit unui proiect de buget pentru anul viitor – care a fost văzut de Reuters.

Berlinul speră că Ucraina îşi va putea acoperi cea mai mare parte a nevoilor militare cu împrumuturile de 50 de miliarde de dolari (38 de miliarde de lire sterline) din veniturile activelor ruseşti îngheţate aprobate de G7.

„Finanţarea Ucrainei este asigurată pentru viitorul previzibil datorită instrumentelor europene şi împrumuturilor G7”, a declarat ministrul german de finanţe, Christian Lindner.

Vezi mai multe articole din categoria social Această decizie vine în contextul în care Germania se străduieşte să îşi refacă propriile provizii militare – după ce a donat deja Kievului trei unităţi de apărare antiaeriană Patriot şi o mulţime de alte arme şi pachete de finanţare.

Germania îşi va îndeplini în continuare obiectivul NATO de a cheltui 2% din PIB pentru apărare.

Lasă un răspuns