VIDEO  Erori în lanţ la tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump: Poliţia a fost avertizată de prezenţa atacatorului cu cel puţin un minut înaintea deschiderii focului

Spread the love

O înregistrare video făcută de unul dintre participanţii la mitingul de sâmbătă din Pennsylvania arată că poliţia a fost avertizată de atacatorul lui Trump cu cel puţin 86 de secunde înainte ca acesta să deschidă focul.

Erori în lanţ la tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump: Poliţia a fost avertizată de prezenţa atacatorului cu cel puţin un minut înaintea deschiderii focului O analiză realizată de publicaţia Washington Post a unei înregistrări video apărută pe reţelele de socializare arată cum autorul filmării încearcă să anunţe organele de ordine despre prezenţa atacatorului în vârstă de 20 ani.

Înregistrarea video confirmă rapoartele altor martori care, la rândul lor, au declarat că au încercat să alerteze poliţia în momentele dinaintea împuşcăturilor.

Vezi mai multe articole din categoria externe Câţiva participanţi la miting au anunţat poliţia despre faptul că un bărbat suspect se află pe un acoperiş din apropiere, iar videoclipul arată că alertarea organelor de poliţie a fost făcută cu aproape un minut şi jumătate înainte de împuşcături.

În înregistrarea video, se aude cum un bărbat strigă „Ofiţer! Ofiţer!”, în timp ce alţii arată spre clădire.

„Este pe acoperiş!”, spune o femeie.

Videoclipul arată, de asemenea, un ofiţer de poliţie în uniformă neagră care se uită în sus spre acoperişul clădirii.

Sursa video: TikTok via CNN Crooks a început să tragă la două minute şi două secunde după punctul de pornire al înregistrării video, iar Împuşcăturile au început la 86 de secunde după primele încercări audibile de a alerta poliţia, potrivit analizei publicate de Washington Post.

Un alt martor, Greg Smith, a declarat pentru BBC News că el şi alţi participanţi din afara perimetrului securizat au încercat timp de „două sau trei minute” să alerteze poliţia cu privire la Crooks, care se târa pe acoperişul clădirii de pe care a şi deschis focul asupra lui Trump.

„Poliţia era acolo jos, alergând pe jos”, a spus Smith.

„Noi spuneam: «Hei, omule, e un tip pe acoperiş cu o puşcă».

Iar poliţia a spus «Ce?», de parcă nu ar fi ştiut ce se întâmplă.

” CNN relatează că lunetişti din cadrul Serviciului Secret al SUA, dar şi forţe de ordine locale s-au aflat în aceeaşi clădire de pe care Crooks a deschis focul înspre candidatul republican Donald Trump.

După producerea evenimentului, cele două entităţi au început să se învinuiască reciproc pentru securitatea slăbită care a condus la tentativa de asasinat, considerată cea mai gravă eroare de securitate din ultimii 40 de ani.

Fostul preşedinte american, Donald Trump, a fost rănit de un glonţ în ureche, într-o tentativă de asasinat din timpul unui miting electoral desfăşurat în Pennsylvania.

Atacatorul, Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, a fost împuşcat mortal ulterior.

Lasă un răspuns