Iranul respinge implicarea sa în complotul de asasinare a lui Donald Trump: Acuzaţii „nefondate şi răuvoitoare”

Spread the love

Teheranul a respins ceea ce a numit acuzaţii „nefondate şi răuvoitoare” care îl leagă de tentative de asasinare a lui Donald Trump.

Iranul respinge implicarea sa în complotul de asasinare a lui Donald Trump: Acuzaţii „nefondate şi răuvoitoare” Iranul a negat ferm miercuri informaţiile conform cărora Teheranul ar fi implicat într-un complot de asasinare a fostului preşedinte american Donald Trump, scrie Deutsche Welle.

Televiziunile americane CNN şi NBC au relatat marţi că Serviciul Secret al SUA a sporit recent securitatea în jurul lui Trump după ce a primit informaţii de la o „sursă umană” anonimă potrivit cărora actualul candidat republican la preşedinţie ar fi ţinta unui potenţial complot iranian.

Vezi mai multe articole din categoria externe După menţionarea acestor detalii, CNN a relatat că nu există „niciun indiciu” că presupusul complot ar avea legătură cu împuşcăturile de sâmbătă de la mitingul electoral al lui Trump în Pennsylvania, în care fostul preşedinte a fost împuşcat în ureche.

Purtătorul de cuvânt al ministerului iranian de Externe, Nasser Kanani, a declarat miercuri că Iranul „respinge ferm orice implicare în recentul atac armat împotriva lui Trump”, potrivit Al Jazeera.

Un purtător de cuvânt al ambasadorului Iranului la Naţiunile Unite a calificat acuzaţiile privind comploturile anterioare de ucidere a fostului preşedinte drept „nefondate şi răuvoitoare”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Kanani, a declarat că Iranul rămâne „hotărât să continue acţiunile legale împotriva lui Trump pentru rolul său direct în crima de asasinare” a generalului Soleimani în anul 2020.

Lasă un răspuns