CNN: Lunetişti şi poliţişti se aflau în clădirea de pe care s-a tras asupra lui Trump. Eşecul de securitate, cel mai grav din ultimii 40 de ani

Spread the love

CNN: Lunetişti şi poliţişti se aflau în clădirea de pe care s-a tras asupra lui Trump.

Eşecul de securitate, cel mai grav din ultimii 40 de ani Postul american de televiziune CNN relevă faptul că în clădirea de pe care s-a tras asupra lui Donald Trump în timpul unui miting electoral se aflau atât lunetişti ai Serviciului Secret, cât şi poliţişti locali.

Ambele agenţii, atât Serviciul Secret, cât şi forţele de ordine locale, susţin că cealaltă a fost responsabilă de securizarea clădirii în care s-a aflat atacatorul.

Vezi mai multe articole din categoria externe Într-un interviu acordat luni postului ABC News, directorul Secret Service, Kimberly Cheatle, a declarat că poliţia locală se afla în clădire în momentul împuşcăturilor şi că rolul lor era să asigure securitatea clădirii, aflată la o distanţă de aproximativ 120-150 de metri, dar în afara perimetrului dur şi cu o linie de vedere către scena mitingului.

„Era poliţie locală în acea clădire – era poliţie locală în zonă care era responsabilă de perimetrul exterior al clădirii”, a declarat Cheatle, potrivit sursei citate.

O sursă familiarizată cu ancheta a declarat pentru CNN că în interiorul clădirii, la etajul al doilea, erau staţionaţi lunetişti şi supravegheau mulţimea de la miting, a declarat sursa.

Un purtător de cuvânt al Secret Service a declarat duminică pentru CNN că agenţia nu a măturat clădirea în care Thomas Matthew Crooks s-a întins pe burtă şi a tras mai multe focuri de armă asupra lui Trump.

În schimb, acesta afirmă că activitatea ar fi fost responsabilitatea forţelor de ordine locale – o decizie operaţională de rutină – şi că ar fi trebuit să existe cineva desemnat pentru acest post.

În timpul unei conferinţe de presă care a avut loc sâmbătă târziu, reporterii au întrebat cine, dincolo de Serviciul Secret, a fost responsabil de securizarea mitingului.

„Secret Service are întotdeauna conducerea în securizarea unui astfel de eveniment, dar apoi lucrează foarte îndeaproape.

.

.

Urăsc să folosesc cuvântul rutină, dar este o chestiune destul de obişnuită pentru toate agenţiile noastre să lucreze împreună cu Serviciul Secret”, a declarat locotenent-colonelul George Bivens de la Poliţia de Stat din Pennsylvania.

„Depinde cu adevărat de locul de desfăşurare, de informaţiile care există, de numărul de resurse care îi sunt dedicate, iar noi colaborăm cu ei pentru a furniza tot ceea ce este solicitat de Serviciul Secret.

Dar ei sunt liderii în materie de securitate”, a completat acesta.

Înregistrările video apărute pe reţelele de socializare arată cum forţele de ordine locale par să se grăbească să dea curs apelurilor membrilor mulţimii care strigau că atacatorul a urcat pe acoperiş.

Într-un videoclip publicat pe platforma TikTok, un participant la miting îl observă pe Thomas Matthew Crooks pe clădirea de pe care a tras câteva minute mai târziu, întins pe burtă.

În înregistrare se aude cum unui membru al forţelor de ordine este atenţionat despre prezenţa atacatorului pe acoperiş.

Donald Trump a fost ţinta unei tentative de asasinat în timpul unui miting electoral desfăşurat pe 13 iulie în Pennsylvania, în urma căruia un glonţ i-a atins urechea.

Atacatorul, în vârstă de 20 de ani, a fost împuşcat mortal la scurt timp după.

Lasă un răspuns