Reacţii la realegerea Robertei Metsola ca preşedintă a Parlamentului European

Spread the love

Andreea Tobias „Bună prietenă a României, ea susţine aderarea deplină a României la spaţiul Schengen”, spune Dan Motreanu după realegerea Robertei Metsola ca preşedintă a Parlamentului European.

Reacţii la realegerea Robertei Metsola ca preşedintă a Parlamentului European „Felicitări colegei noastre din grupul PPE, Roberta Metsola, pentru realegerea în fruntea Parlamentului European! Bună prietenă a României, ea susţine aderarea deplină a României la spaţiul Schengen.

În urmă cu doi ani, a devenit cel mai tânăr preşedinte al Parlamentului European, aducând o viziune proaspătă şi un angajament neclintit faţă de consolidarea proiectului european.

Modul în care a condus Parlamentul European a demonstrat că alegerea a fost una corectă”, a postat liberalul.

Vezi mai multe articole din categoria externe Potrivit acestuia, Partidul Popular European a câştigat cele mai multe mandate la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie: „Delegaţia română este a patra ca mărime în cadrul PPE, după Germania, Spania şi Polonia.

Apartenenţa PNL la grupul PPE ne permite să promovăm proiecte în interesul României, la fel ca în mandatul precedent, şi vom avea un cuvânt important de spus în formarea noilor politici europene.

Printre priorităţile noastre se numără fondurile de coeziune şi politica agricolă comună post-2027”.

„Avem Preşedinte ales al Parlamentului European! Roberta Metsola, un om politic de dreapta care a condus până acum casa democraţiei europene, a fost realeasă în funcţia de Preşedinte a Parlamentului European.

Am votat-o cu toată încrederea, pentru că ştiu că este alături de România şi susţine necondiţionat R.

Moldova.

Am lucrat foarte bine în mandatul trecut cu Preşedinta Metsola şi sunt convins că vom putea colabora şi în acest mandat pentru a apăra interesele românilor în Uniunea Europeană.

Pentru onoarea deosebită de a reprezenta România în continuare în Parlamentul European, le mulţumesc tuturor românilor care ne-au acordat încrederea.

Le sunt profund recunoscător colegilor care m-au sprijinit şi îi asigur pe toţi prietenii politici că voi rămâne la fel de activ şi serios pentru a promova România şi priorităţile ei!”, a postat şi Eugen Tomac.

Reuniunea plenară de la Strasbourg a reales-o marţi pe Roberta Metsola în funcţia de preşedinte al Parlamentului European.

Eurodeputata malteză a fost realeasă cu 562 de voturi din 699 de votanţi.

Lasă un răspuns