O echipă de studenţi de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, primul loc la o competiţie mondială organizată de Universitatea Stanford

Spread the love

  O echipă de studenţi de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a obţinut primul loc la competiţia WiDS Datathon++ University Edition 2024, organizată de inițiativa Women in Data Science (WiDS) de la Universitatea Stanford.

  De asemenea, locul trei mondial a fost ocupat de Academia de Studii Economice din București.

 Competiţia a promovat diversitatea în știința datelor oferă participanților oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile analitice și de a colabora la soluționarea unor probleme reale.

Primul loc l-a obținut echipa TUCN_AI_ErrorExorcist din Cluj-Napoca, formată din Andreea – Maria Onaci și Petruț-Butuel Paul.

„Participarea la provocare ne-a oferit perspective valoroase asupra diferiților algoritmi și tehnici.

Am învățat cum să identificăm avantajele și dezavantajele fiecărui algoritm și tehnică, și cât de crucială este alegerea combinațiilor potrivite.

Experiența ne-a îmbunătățit abilitățile tehnice și a subliniat importanța învățării continue.

Aceste perspective nu numai că vor îmbunătăți proiectele noastre viitoare, dar ne vor echipa și cu abilități practice aplicabile în scenarii reale, permițându-ne să rezolvăm probleme complexe mai eficient.

Perseverența și învățatul continuu sunt parte din ecuația succesului nostru, și datorită acestora, am reușit să obținem locul 1 între universități”, au declarat Andreea – Maria Onaci și Petruț-Butuel Paul.

 Profesorul Radu Slăvescu a lăudat rezultatul obţinut la competiţia mondială de către cei doi studenţi.

 „Mereu am avut discuții reconfortante, dar şi provocatoare cu studenții de la cursul de Sisteme Inteligente; printre ei s-au numărat anul acesta şi cei doi membri ai echipei câștigătoare.

Şi mereu am găsit reconfirmate cuvintele lui Noica: «Într-o școală adevărată, nu se știe cine dă și cine primește»”, a declarat Radu Slăvescu, profesor la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, din cadrul UTCN.

 Totodată, Anca Mărginean, coordonatorul WiDS Datathon Cluj-Napoca, a precizat că cei doi studenţi au parcurs cu pasiune şi perseverenţă un drum spre descoperirea data science.

 „Cu toții știm mulțimea de sensuri asociate teoremei «No free lunch».

Data Science nu e doar știința aplicării unor algoritmi, ci e mai mult arta de a înțelege datele folosind algoritmi.

Andreea și Petruț au parcurs cu pasiune și perseverență un drum de descoperire a acestei arte care i-a adus la acest rezultat foarte bun.

Pentru ei, noul sens al teoremei este obținerea locului 1 mondial”, a declarat Anca Mărginean.

 Peste 70 de universități din 23 de țări din lume au participat anul acesta la WiDS Datathon++ University Edition.

 Competiția s-a desfășurat în perioada septembrie 2023 – iunie 2024 și s-a concentrat pe echitatea în domeniul sănătății.

Participanții au dezvoltat modele pentru a prezice de câte zile este nevoie ca un pacient să primească primul tratament pentru diagnosticul de cancer, pe baza caracteristicilor pacienților.

  De asemenea, au fost încurajați să depășească provocarea predictivă și să se angajeze în discuții pentru a genera perspective suplimentare și pentru a înțelege implicațiile din lumea reală a rezultatelor.

Studenții au dobândit experiență practică prin intermediul acestei provocări, unii dorind să își continue cercetările în cadrul proiectelor pe care le-au inițiat.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns