Tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump. Ce ştim până acum / Serviciile secrete au dormit în ghete: fără reacţie, deşi au fost alertate de câţiva martori oculari / Performanţa SF a unui fotograf

Spread the love

Tentativa de asasinat a lui Donald Trump.

Ce ştim până acum Pe 13 iulie 2024, o tentativă de asasinat asupra fostului preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, a avut loc în timpul unui miting electoral în Butler, Pennsylvania.

Acest incident a ridicat îngrijorări serioase cu privire la securitatea figurilor politice şi la tensiunile crescânde din climatul politic actual.

Crooks deţinea arma legal.

O cumpărase tatăl lui, susţine ABC Oficiali ai forţelor de ordine: Materiale pentru fabricarea de bombe au fost găsite în vehiculul şi la domiciliul bărbatului suspectat de împuşcarea lui Trump.

Vezi mai multe articole din categoria externe Un participant la mitingul lui Trump a spus, într-un interviu acordat BBC, că el şi alţi martori l-au văzut pe atacator urcând pe acoperiş înarmat cu o puşcă şi că au alertat poliţia cu câteva minute înainte de foc.

„Am anunţat poliţia şi Serviciul Secret şi, timp de două sau trei minute, am arătat cu degetul unde se afla”.

Fotograful Doug Mills, de la New York Times, a surprins traiectoria proiectilului care i-a atins urechea lui Donald Trump.

 Atacatorul Thomas Matthew Crooks a tras de la 150 de metri, de pe acoperişul unui depozit care se afla în afara zonei de securitate.

Atacul a avut loc la doar câteva minute după ce Trump a urcat pe scenă pentru a se adresa susţinătorilor lui.

Suspectul, identificat de FBI ca fiind Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, a tras mai multe focuri dintr-o poziţie înaltă de pe acoperişul unei clădiri, la peste 130 de metri de scenă.

Unul dintre gloanţe a atins urechea lui Trump, rănindu-l, în timp ce alt glonţ a ucis un participant.

De asemenea, alte două persoane au fost grav rănite în incident.

 Victimele nu au fost încă identificate.

Thomas Matthew Crooks a fost identificat de către FBI ca fiind suspectul.

Rapoartele indică faptul că Crooks a folosit o puşcă semi-automată AR-15, trăgând de la o distanţă considerabilă, 130 de metri, pentru a efectua atacul.

FBI-ul şi autorităţile locale investighează trecutul şi posibilele motive ale lui Crooks, dar până acum, nu au fost făcute publice informaţii detaliate despre intenţiile sale.

Autorităţile examinează, de asemenea, cum a reuşit Crooks să se poziţioneze într-un punct înalt fără a fi detectat înainte de împuşcături.

 Crooks a fost împuşcat mortal.

După atac, Trump a fost văzut ieşind din avionul său, la New Jersey, marcând prima sa apariţie publică de la incident.

În ciuda rănilor sale, Trump a părut rezistent, continuând să proiecteze putere şi determinare.

Susţinătorii săi şi diverse figuri politice şi-au exprimat indignarea faţă de tentativa de asasinat.

Preşedintele Joe Biden a condamnat atacul, declarând: „Nu există loc pentru astfel de violenţe în democraţia noastră.

Trebuie să ne unim pentru a asigura siguranţa tuturor liderilor noştri şi pentru a susţine principiile naţiunii noastre.

” Alte figuri politice au reacţionat de asemenea la incident.

Fostul prim-ministru britanic Boris Johnson a descris incidentul ca pe un memento dur al „fragilităţii tragice a democraţiei în faţa violenţei şi iraţionalităţii.

” Johnson a subliniat că a fost un „miracol” că Trump a supravieţuit tentativei de asasinat.

Fostul secretar de stat Hillary Clinton a scris pe Twitter: „Atacul asupra lui Donald Trump este un atac asupra democraţiei noastre.

Trebuie să stăm împreună împotriva unor astfel de acte de teroare şi să lucrăm pentru o naţiune mai paşnică şi mai sigură.

” Liderul majorităţii din Senat, Chuck Schumer, a remarcat: „Acest act detestabil de violenţă subliniază necesitatea măsurilor de securitate sporite la evenimentele politice.

Trebuie să ne protejăm liderii şi să păstrăm integritatea proceselor noastre democratice.

” Ca răspuns la atac, măsurile de securitate în jurul evenimentelor politice au fost intensificate.

Serviciul Secret şi alte agenţii de securitate efectuează o revizuire amănunţită a protocolului de securitate pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Există un accent sporit pe monitorizarea potenţialelor ameninţări şi pe asigurarea siguranţei figurilor publice.

Autorităţile au confirmat că toate cele trei victime ale atacului erau bărbaţi adulţi şi că niciun ofiţer de poliţie nu a fost rănit.

Un reprezentant FBI a declarat că agenţiile de securitate nu erau conştiente de prezenţa trăgaciului pe acoperiş până când nu au fost trase focurile, subliniind necesitatea îmbunătăţirii supravegherii şi măsurilor de securitate la evenimentele publice.

Tentativa de asasinat a lui Donald Trump a subliniat nevoia urgentă de măsuri de securitate sporite şi de vigilenţă în protejarea figurilor politice.

Pe măsură ce investigaţiile continuă, publicul aşteaptă mai multe informaţii despre motivele din spatele atacului şi eventualele implicaţii mai ample.

 

Lasă un răspuns