Războiul din Ucraina, ziua 872. Orban se opune aderării Ucrainei la NATO în timpul întâlnirii cu Zelenski la Washington / Kremlinul ameninţă Europa în legătură cu găzduirea rachetelor americane

Spread the love

Războiul din Ucraina, ziua 872.

Orban se opune aderării Ucrainei la NATO în timpul întâlnirii cu Zelenski la Washington / Kremlinul ameninţă Europa în legătură cu găzduirea rachetelor americane Rusia a început să utilizeze avioane Su-34 pentru a lansa împotriva Ucrainei bombe aeropurtate care cântăresc 3 000 de kilograme, a susţinut Ministerul rus al Apărării la 14 iulie.

Victime civile au fost raportate în regiunile Harkov, Doneţk, Kherson şi Dnipropetrovsk.

Vezi mai multe articole din categoria externe Irlanda pregăteşte primii paşi către crearea unui acord de securitate cu Ucraina, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski la 14 iulie, după întâlnirea cu Taoiseach-ul irlandez Simon Harris cu o zi înainte.

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că îi urează fostului preşedinte american Donald Trump ”însănătoşire grabnică” în urma atentatului comis la un miting din Pennsylvania la 13 iulie.

Acest număr include 1 320 de pierderi suferite de forţele ruse chiar în ultima zi.

Într-un interviu din 13 iulie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a ameninţat capitalele europene cu consecinţe dacă acestea găzduiesc rachetele de rază lungă fabricate în SUA.

Peskov a declarat că Rusia poate contracara rachetele americane, menţionând că “ţara noastră este în vizorul rachetelor americane din Europa.

” El a subliniat că Moscova dispune de suficient potenţial pentru a descuraja aceste rachete, dar că capitalele statelor europene sunt “victime potenţiale.

” Peskov a făcut referire la Războiul Rece, când rachetele americane din Europa erau îndreptate către Uniunea Sovietică, iar Moscova îşi îndrepta rachetele către Europa.

El a adăugat că Europa “crapă în fâşii” şi că istoria se va repeta, în contextul în care Războiul Rece s-a încheiat odată cu prăbuşirea Uniunii Sovietice.

Decizia Washingtonului de a desfăşura rachete a fost anunţată pe 10 iulie, cu Germania urmând să găzduiască rachetele SM-6 şi Tomahawk, precum şi arme hipersonice cu o rază mult mai mare decât orice armament existent în Europa.

În timp ce unele dintre rachete pot atinge ţinte situate la 2,500 de kilometri distanţă, ele sunt destinate în principal lovirii ţintelor terestre.

În contextul creşterii tensiunilor cu Rusia şi a necesităţilor crescânde ale Ucrainei, ţările europene au promis recent să dezvolte rachete cu rază lungă de acţiune şi să intensifice producţia de apărare.

Momentan, Germania este singura ţară care a acceptat să găzduiască rachetele americane de rază lungă.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că acest acord va acţiona ca un element de descurajare pentru securitatea teritoriului NATO şi a Germaniei.

Lasă un răspuns