Războiul din Ucraina, ziua 871. Summitul NATO, considerat un succes de Zelenski, însă experţii avertizează asupra riscului unei agresiuni ruse sporite / Preşedintele Cehiei anunţă un viitor transport de muniţie către Ucraina

Spread the love

Războiul din Ucraina, ziua 871.

Summitul NATO, considerat un succes de Zelenski, dar experţii avertizează asupra riscului unei agresiuni ruse sporite / Preşedintele Cehiei anunţă un viitor transport de muniţie către Ucraina Pe 12 iulie, parlamentul Finlandei a aprobat o legislaţie care le conferă grănicerilor autoritatea de a bloca solicitanţii de azil care încearcă să treacă din Rusia.

Helsinki suspectează că Moscova încurajează aceste treceri ca represalii pentru aderarea Finlandei la NATO.

Pe 12 iulie, preşedintele ceh Petr Pavel a anunţat că Republica Cehă va trimite Ucrainei 50.

000 de cartuşe de muniţie în lunile iulie şi august.

Această decizie subliniază angajamentul Cehiei de a sprijini eforturile de apărare ale Ucrainei în faţa agresiunii ruse.

Vezi mai multe articole din categoria externe Pe 12 iulie, forţele ruse au lansat multiple atacuri asupra regiunii Doneţk, cauzând moartea a şase persoane şi rănirea a cel puţin 19 altele, conform Serviciului de Urgenţă al Ucrainei.

Aceste atacuri subliniază violenţa continuă şi suferinţa civililor în zonele de conflict.

În dimineaţa zilei de 12 iulie, cursul de schimb al hrivnei pe piaţa valutară interbancară a atins un minim istoric, depăşind 41 Hr per dolar.

Acest declin reflectă presiunile economice semnificative asupra Ucrainei pe fondul conflictului în desfăşurare.

Un studiu recent a dezvăluit numele a peste 10.

000 de soldaţi ruşi care au murit în conflictul din Ucraina în ultimele şase luni.

   

Lasă un răspuns