Lege nouă în Rusia: deputaţii pot pleca în străinătate numai cu aprobare

Spread the love

Cei care nu respectă legea riscă să fie sancţionaţi cu „demiterea”.

Lege nouă în Rusia: deputaţii pot pleca în străinătate numai cu aprobare Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a semnat o lege conform căreia deputaţii şi senatorii ruşi vor fi „demişi” în caz de plecare neautorizată în străinătate.

Presa oficială rusă a relatat acest lucru.

Noua lege a fost aprobată săptămâna aceasta de ambele Camere ale Parlamentului.

„Senatorii Federaţiei Ruse şi deputaţii Dumei de Stat trebuie să aibă o autorizaţie pentru călătorii în afara teritoriului Federaţiei Ruse, cu excepţia călătoriilor oficiale de afaceri”, se arată în textul legii.

Vezi mai multe articole din categoria politic Dacă un deputat sau un senator intenţionează să călătorească în afara Rusiei, el sau ea trebuie să îşi coordoneze călătoria în conformitate cu procedura stabilită de conducerea Camerei relevante a Adunării Federale a Federaţiei Ruse.

Dacă această procedură este încălcată, atribuţiile deputatului sau senatorului pot fi revocate anticipat prin hotărâre a Camerei, stabileşte legea.

Presa independentă rusă scrie că parlamentarii vor trebui acum să aibă permisiunea serviciilor de securitate pentru a călători în străinătate.

Potrivit iniţiatorilor măsurii, o astfel de lege este necesară pentru a evita eventuala arestare a parlamentarilor ruşi în străinătate.

Lasă un răspuns