GALERIE FOTO  Nuntă indiană de 132 de milioane de dolari. Cum a sărbătorit fiul celui mai bogat om din Asia la Mumbai

Spread the love

Anant Ambani s-a căsătorit cu Radhika Merchant după luni de petreceri în întreaga lume, cu vedete precum Rihanna şi Justin Bieber.

Anant Ambani, fiul miliardarului indian Mukesh Ambani, şi Radhika Merchant, fiica industriaşului Viren Merchant, în timpul nunţii din Mumbai După luni de sărbători fastuoase în întreaga lume (inclusiv în Italia, la Portofino), nunta fiului celui mai bogat om din Asia a avut loc, în sfârşit, ieri, în oraşul indian Mumbai.

Anant Ambani, al doilea fiu al preşedintelui Reliance Industries, Mukesh Ambani, s-a căsătorit cu Radhika Merchant, fiica magnaţilor farmaceutici Viren şi Shaila Merchant.

Ceremonia de vineri a fost doar punctul culminant al unei sărbători de patru zile care a început în martie, cu spectacole de vedete pop precum Rihanna şi Justin Bieber.

Vezi mai multe articole din categoria cultura-media Starul de reality Kim Kardashian şi foştii premieri britanici Tony Blair şi Boris Johnson s-au numărat printre invitaţii internaţionali la ceremonie.

De asemenea, a fost observat luptătorul şi actorul american John Cena, care a fost văzut îmbrăţişând şi felicitând rudele invitatului.

Principalele drumuri din Mumbai au fost închise timp de câteva ore până când sărbătorile s-au încheiat.

Reţelele de socializare au fost inundate de actualizări despre nuntă, oamenii împărtăşind detalii minut cu minut despre sosirea vedetelor de la Bollywood şi a altor celebrităţi.

Dar opulenţa incredibilă a provocat şi reacţii: locuitorii oraşului s-au plâns că închiderea drumurilor a agravat problemele de trafic cauzate de inundaţiile musonice, în timp ce alţii au criticat ostentaţia unor sărbători aparent fără sfârşit.

Vineri, mirele şi-a părăsit reşedinţa într-o maşină roşie de lux acoperită cu şiruri de flori albe, în timp ce oaspeţii dansau în jurul lui.

Un convoi de maşini, împodobite tot cu flori şi care transportau membri ai familiei, l-a urmat cu muzică şi aplauze.

Marea procesiune, cunoscută sub numele de baraat, a culminat la locul nunţii – un centru de convenţii deţinut de familia Ambanis – unde mai multe vedete de la Bollywood s-au alăturat într-o altă rundă de cântări şi dansuri.

Oaspeţi de toate felurile au onorat evenimentul.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a venit cu soţia Leena Al Ashqar.

Se spune că mirii au făcut schimb de ghirlande pentru a începe nunta.

Pheras – ritualul principal de nuntă care implică cuplul care se plimbă în jurul focului sacru de şapte ori – a avut loc aseară.

Oaspeţii tinerilor căsătoriţi vor participa astăzi la o nouă ceremonie oficială, urmată de o mare petrecere în care ar putea cânta vedetele pop Drake, Lana Del Ray şi Adele.

Mukesh Ambani, în vârstă de 66 de ani, un aliat-cheie al premierului naţionalist Narendra Modi, este în prezent al 10-lea cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de 115 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Reliance Industries, fondată de tatăl său în 1966, este un conglomerat imens care operează în sectoare care variază de la petrol până la retail, servicii financiare şi telecomunicaţii până la distribuţie şi o echipă de cricket.

Anant Ambani este cel mai mic dintre cei trei fii ai săi, iar toţi fac parte din consiliul de administraţie al Reliance Industries.

Tânărul de 29 de ani este implicat în afacerile energetice ale Reliance şi face parte din consiliul de administraţie al Fundaţiei Reliance.

Soţii Ambani nu au dezvăluit cât i-a costat această nuntă, dar experţii estimează că au cheltuit deja între 11 şi 13 miliarde de rupii (132 de milioane de dolari).

Rihanna a fost plătită cu 7 milioane de dolari pentru interpretarea ei, iar Justin Bieber – cu 10 milioane de dolari.

Într-o notă împărtăşită reporterilor, un director al Reliance a spus că evenimentul este un „simbol puternic al staturii în creştere a Indiei pe scena globală”.

Dar politicianul de opoziţie Thomas Isaac a numit evenimentul „obscen”.

„Ei îşi pot cheltui banii, dar asemenea sărbători ostentative sunt un păcat împotriva mamei pământ şi a săracilor”, a scris el pe X.

Pentru a dezamorsa criticile, Ambani a organizat o petrecere pentru 50.

000 de oameni în oraşul său natal Jamnagar, în statul Gujarat, şi a finanţat, de asemenea, nunta în masă a 52 de cupluri defavorizate lângă Bombay, promiţând că va organiza „sute de alte nunţi similare” în toată India.

Printre celebrităţile care au participat la marea nuntă de vineri s-a numărat vedeta de reality Kim Kardashian.

Fotografiile şi videoclipurile lui Kardashian, care se află în oraş cu sora Khloé, au fost distribuite pe scară largă online.

Se pare că surorile au adus o echipă de stilişti, inclusiv faimosul celebru Chris Appleton, împreună cu o echipă de producători pentru a surprinde fiecare detaliu al călătoriei lor.

Fostul preşedinte indian Ram Nath Kovind, Înaltul Comisar britanic în India Lindy Cameron şi ambasadorul SUA în India Eric Garcetti sunt de asemenea în oraş pentru a participa la nuntă.

Rajan Mehra, directorul executiv al companiei aeriene charter Club One Air, a declarat pentru Reuters că familia a închiriat trei avioane Falcon-2000 pentru a conduce oaspeţii la eveniment.

„Oaspeţii vin din toată lumea şi fiecare avion va face mai multe călătorii prin ţară”, a spus el.

Lasă un răspuns