Racheta Falcon 9 a SpaceX, reţinută la sol de autorităţile americane din cauza unei defecţiuni

Spread the love

Racheta Falcon 9 a SpaceX a fost reţinută la sol de Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) din SUA vineri, din cauza unei defecţiuni apărute în timpul unui zbor, scrie Reuters.

Racheta Falcon 9.

Sursa foto: X / @SpaceX La aproximativ o oră după ce Falcon 9 a decolat joi seară de la Baza Forţelor Spaţiale Vandenberg din California, a doua treaptă nu a reuşit să se reaprindă şi a desfăşurat cei 20 de sateliţi Starlink pe o traiectorie orbitală mai joasă, unde riscă să ardă în atmosfera Pământului.

Falcon 9 va fi reţinută la sol până când SpaceX va investiga cauza defecţiunii, va repara racheta şi va primi aprobarea agenţiei, a precizat FAA într-o declaraţie.

Acest proces ar putea dura câteva săptămâni sau luni, în funcţie de complexitatea defecţiunii şi de planul SpaceX de remediere a acesteia.

Vezi mai multe articole din categoria externe Misiunea ratată a celei mai active rachete din lume întrerupe o serie de succese de peste 300 de misiuni consecutive în timpul cărora SpaceX şi-a menţinut dominaţia în industria lansărilor.

Multe ţări şi companii spaţiale se bazează pe compania privată SpaceX, evaluată la aproximativ 200 de miliarde de dolari.

Elon Musk a declarat că SpaceX actualizează software-ul sateliţilor Starlink pentru a forţa propulsoarele de la bord să tragă mai tare decât de obicei pentru a evita o reintrare în atmosferă.

„Spre deosebire de un episod Star Trek, probabil că acest lucru nu va funcţiona, dar merită încercat”, a spus Musk.

Lasă un răspuns