Peng Liyuan, soţia lui Xi Jinping, implicată în numirile de la vârful armatei chineze, după epurările generalilor

Spread the love

Potrivit unui ziar pro-guvernamental din Hong Kong, Peng Liyuan a fost plasată într-un organism necunoscut anterior care ar consilia Comisia Militară Centrală.

Peng Liyuan în uniforma de general-maior în Armata Populară de Eliberare, pe când era o cântăreaţă celebră Agitaţie la vârful Armatei Populare Chineze de Eliberare, după ce doi foşti miniştri ai apărării, Wei Fenghe (în funcţie din 2018 până în 2023) şi Li Shangfu (în funcţie de mai puţin de şase luni în 2023), au fost înlăturaţi şi predaţi justiţiei militare.

În ultimul an, pe lângă cei doi miniştri generali, alţi nouă generali au căzut atinşi de secera Partidului, inclusiv comandantul şi adjunctul forţelor de rachete.

  Apoi, în cadru a apărut declaraţia Comisiei Militare Centrale, prezidată de Xi Jinping, care miercuri, 10 iulie, a anunţat o campanie de „rectificare a gândirii, a organizării, a stilului de lucru, a disciplinei şi a sistemului de numire”.

Vezi mai multe articole din categoria social Tocmai preşedintele a fost cel care i-a promovat pe cei doi generali la rangul de miniştri ai apărării.

Iar a treia Plenară a Comitetului Central al Partidului se deschide luni, 15 iulie, la Beijing, iar Xi nu vrea să dea semne de slăbiciune.

În spatele faptelor stau zvonurile.

Unul se referă la Peng Liyuan, soţia lui Xi.

Potrivit unui ziar pro-guvernamental din Hong Kong, doamna Peng a fost plasată în „Comitetul de examinare şi evaluare a cadrelor”, un organism necunoscut anterior care ar consilia Comisia Militară Centrală.

Ştirile din Sing Tao Daily nu au fost infirmate.

Iar o fotografie aparent recentă cu Peng în uniformă militară, care pare că inspectează o academie a armatei, a circulat şi pe reţelele sociale chineze.

Prima doamnă, în vârstă de 61 de ani, deţine oficial gradul de general-maior, după o carieră de cântăreaţă a celebrei secţii artistice a Armatei Populare de Eliberare.

După ce a devenit comandant al Trupei de cântec şi dans al armatei şi apoi director al Academiei de Artă Militară, cu gradul de general-maior, din 2012, când Xi a urcat în vârful Chinei, Peng a încetat să mai cânte.

 

Lasă un răspuns