LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 869. Rusia face acuzaţii grave şi se pregăteşte de un conflict la scară largă: NATO este pe deplin implicată în războiul din Ucraina

Spread the love

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a spus acest lucru, citat de agenţiile ruse.

Rusia face acuzaţii grave şi se pregăteşte de un conflict la scară largă: NATO este pe deplin implicată în războiul din Ucraina China îndeamnă NATO să înceteze „incitarea la confruntare”, după acuzaţiile aduse Beijingului cu privire la acordarea de ajutor Moscovei în invazia sa din Ucraina.

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Medvedev, atacă: Moscova trebuie să lucreze pentru ca Ucraina şi NATO să „dispară”.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a spus că declaraţia de la summitul NATO de la Washington reprezintă „o ameninţare serioasă la adresa securităţii Federaţiei Ruse” şi, prin urmare, ca răspuns „vor fi necesare măsuri considerate, coordonate şi eficiente pentru a limita NATO”: Agenţia Interfax scrie asta.

„Vedem că oponenţii noştri din Europa şi Statele Unite nu sunt susţinători ai dialogului, judecând după documentele adoptate la summitul NATO, nu sunt susţinători ai păcii”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, citat de Tass.

Vezi mai multe articole din categoria social 714 cetăţeni străini sunt acuzaţi de Rusia că au participat la războiul din Ucraina alături de forţele armate de la Kiev.

Dintre aceştia, 422 au fost incluşi în lista de urmăriţi.

Serviciul de presă al Comitetului de Investigaţii din Rusia a raportat acest lucru agenţiei Tass.

Agenţia a subliniat că recent au fost deschise dosare penale în lipsă împotriva altor cinci mercenari: Nurin Abdelfetah, cetăţean al Australiei, Luadahi Kousseil din Algeria, Mishler Justin Elliott şi Reed Trevor Raudy din Statele Unite şi Juris Jurashs din Letonia.

„NATO este, de fapt, pe deplin implicată în conflictul din jurul Ucrainei”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, citat de Tass.

„Avem de-a face cu o alianţă foarte puternică de state care urmăreşte o politică ostilă faţă de Rusia şi nu o ascunde”, a mai spus Peskov, potrivit agenţiei de presă de stat ruse.

Rusia plănuieşte „măsuri” pentru a „contra ameninţarea serioasă” reprezentată de NATO, despre care se crede că este „de facto, pe deplin implicată în conflictul din jurul Ucrainei”.

„Suntem obligaţi să analizăm foarte amănunţit deciziile luate la summitul de la Washington”, a întărit acesta.

Textul declaraţiei adoptate „constituie o ameninţare foarte gravă la adresa securităţii naţionale, care ne va impune să luăm măsuri considerate, coordonate şi eficiente pentru a limita NATO”, a spus acesta.

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a spus că Moscova trebuie să lucreze pentru ca Ucraina şi NATO să „dispară”.

Vorbind pe Telegram, fostul preşedinte rus a citat declaraţia finală de ieri a summitului NATO de la Washington care subliniază că drumul Ucrainei spre intrarea în Alianţă este unul „ireversibil” şi a comentat: „Concluzia este evidentă.

Trebuie să facem tot posibilul pentru a ne asigura că această „cale ireversibilă” a Ucrainei către NATO se încheie fie cu dispariţia Ucrainei, fie cu dispariţia NATO.

Sau, mai bine, ambele”.

Lasă un răspuns