Guvernul a modificat OUG 84! Ce se va întâmpla pâna la urmă cu șoferii care refuză testarea rapidă?

Spread the love

  În cadrul ședinței de Guvern din data de 11 iulie 2024, Guvernul României a modificat OUG 84, ordonanța prin care șoferii care refuză testarea antidrog să rămână fără permis până la ieșirea analizelor de sânge.

 În urma conflictelor iscate de Ordonanța de urgență 84 ce avea să lase fără permis mii de români, Guvernul României a decis să modifice ordonanța, una dintre principalele modificări fiind termenul în care șoferii își vor putea recupera permisul.

 Principalele modificări Situațiile în care șoferii își vor primi permisul înapoiDeși modificările stabilite miercuri de către Guvern, par să rezolve problemele, doctorii legiști atrag atenția că polițiștii nu au cunoștințele medicale necesare pentru a stabili dacă un șofer est, sau nu, sub influența substanțelor psihoactive.

 De asemenea, corectitudinea testelor antidrog folosite de Poliția Română este o altă problemă ce ar trebui rezolvată.

Plus că Poliția Română nu are în dotare laboratoare în care se pot testa șoferii.

 Chiar și așa, Marcel Ciolac spune că nu va accepta ca Poliția Română să aibă astfel de laboratoare, INML fiind în continuare responsabil pentru testarea șoferilor.

Mai mult, premierul a anunțat că statul va chelutui 40 de milioane de euro pentru dotarea cu aparatura necesară, banii fiind luați de la Banca Mondială.

 Normele de aplicare a legii se inițiază în termen de 5 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe.

 Articol scris de Ilinca DandocziCitiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns