Exclusiv CNN: SUA şi Germania au dejucat planul Rusiei de asasinare a directorului celei mai mari companii de armament din Europa, Rheinmetall, care trimite muniţie de artilerie şi blindate Ucrainei

Spread the love

Serviciile de informaţii americane au descoperit la începutul acestui an că guvernul rus plănuia să-l asasineze pe directorul executiv al unei companii germane din Apărare care producea lovituri de artilerie şi vehicule militare pentru Ucraina, potrivit a cinci oficiali americani şi occidentali familiarizaţi cu subiectul, anunţă CNN.

Exclusiv CNN: SUA şi Germania au dejucat planul Rusiei de asasinare a directorului celei mai mari companii de armament din Europa, Rheinmetall, care trimite muniţie de artilerie şi blindate Ucrainei Complotul a fost unul dintr-o serie de planuri ruseşti de asasinare a directorilor din industria de apărare din întreaga Europă care sprijineau efortul de război al Ucrainei, au spus aceste surse.

Planul de a-l ucide pe Armin Papperger, CEO-ul puternicei companii Rheinmetall, a fost cel mai elaborat.

  Când americanii au aflat de intenţia ruşilor, au informat Germania, ale cărei servicii de securitate au fost apoi capabile să-l protejeze pe Papperger şi să zădărnicească complotul.

Un oficial guvernamental german de rang înalt a confirmat că Berlinul a fost avertizat despre complot de către SUA.

Vezi mai multe articole din categoria externe Pentru mai bine de şase luni, Rusia desfăşoară o campanie de sabotaj în întreaga Europă, în mare parte prin proxy.

A recrutat persoane locale pentru orice, de la incendieri ale depozitelor legate de arme pentru Ucraina până la acte mărunte de vandalism – toate concepute pentru a bloca fluxul de arme din Occident către Ucraina şi pentru a reduce sprijinul public pentru Kiev, arată sursa citată.

Informaţiile care sugerează că Rusia este dispusă să asasineze cetăţeni privaţi arată oficialilor occidentali cât de departe este dispusă Moscova să meargă într-un război hibrid, din umbră, pe care îl duce în Occident.

  Papperger a fost o ţintă evidentă: compania sa, Rheinmetall, este cel mai mare şi mai de succes producător german de proiectile de artilerie de 155 mm, care au devenit arma de top în războiul de uzură al Ucrainei.

Compania va deschide o fabrică de vehicule blindate în interiorul Ucrainei în următoarele săptămâni, un efort despre care o sursă familiarizată cu informaţiile a spus că este profund îngrijorător pentru Rusia.

După o serie de câştiguri la începutul acestui an, efortul de război al Moscovei a stagnat din nou pe fondul dublării apărării ucrainene şi a pierderilor de personal.

Lasă un răspuns