Tur ghidat în Parcul Est din Cluj-Napoca. Parcul odată realizat va deveni cel mai mare spațiu public verde al Clujului.

Spread the love

  Clujenii pot participa, miercuri, 10 iulie, la un tur ghidat pe amplasamentul viitorului Parc Est, cel mai întins parc de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

 Parcul Est, odată realizat, va deveni cel mai mare spațiu public verde al Clujului.

O componentă importantă a parcului viitor valorifică apa, apa în care în trecut ai făcut baie poate, ai pescuit, te-ai dat pe gheață cu patinele ori la săniuș, ori te-ai plimbat pe malul lacurilor ori al pârâului Becaș.

 „Participă miercuri, 10 iulie, ora 19.

30, întâlnire la pontonul lacului 1 din Gheorgheni (Parcul Iulius), la un tur ghidat prin Parcul Est pentru a vedea cum arată după ce bună parte din depozitele parcului au fost mutate, dar și ce mai facem pentru ca zona să fie curățată și vizitată de clujeni.

Observă și unul dintre cele mai valoroase habitate verzi din interiorul orașului, odată cu apariția cartierului Sopor.

Află de ce dorim să creăm cel mai mare spațiu public verde din oraș sub forma unei arii naturale urbane protejate în Parcul Est, dar și cum ne implicăm pentru a contura Inelul Verde Metropolitan”, au transmis activiștii de la SOS Parcul Est.

Parcul Est, cel mai mare parc din istoria Clujului, se va întinde de la primul lac din cartierul Gheorgheni, de lângă Iulius Mall, până la ultimul lac de lângă hypermarketul Selgros.

Situat între cartierul Între Lacuri și pârâul Becaș pe o suprafață de peste 45,5 de hectare, parcul va cuprinde inclusiv Baza Sportivă Gheorgheni, fosta pepinieră și zona de stufăriș.

Parcul Est va avea și funcțiuni de loisir (timp liber – n.

red.

), specifice unui parc urban cu toate dotările – grădini publice, spații pentru expoziții, stații de încărcare pentru vehiculele electrice, sisteme moderne de iluminat, irigație, alimentare cu apă, energie, dar și amenajări pentru practicarea sportului în aer liber (terenuri de tenis, baschet sau mini-fotbal, inclusiv sporturi indoor)r, prin construirea unei clădiri dedicate (zone active de agrement pentru vizitatori – copii și adulți – de peste 3.

000 mp).

De asemenea, pe lângă aceste amenajări, se propune construirea unui amfiteatru cu 400 de locuri care va putea fi utilizat pentru organizarea de evenimente culturale.

Totodată, porțiuni ale peluzei trebuie proiectate astfel încât să poată fi instalate cu ușurință alte suprafețe precum patinoare sau terenuri pentru activități sportive de iarnă (pe o suprafață între 3.

000 și 5.

000 mp), potrivit primarului Emil Boc.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns