LIVE UPDATE  Summitul NATO. Stoltenberg: Aliaţii NATO vor conveni asupra unui pachet ”substanţial” pentru Ucraina

Spread the love

Summitul NATO.

Stoltenberg: Aliaţii NATO vor conveni asupra unui pachet ”substanţial” pentru Ucraina Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, s-a adresat reporterilor la Washington, subliniind semnificaţia summitului, scrie The Guardian.

Descriindu-l ca pe un eveniment istoric, el a subliniat că alianţa nu va sărbători doar cea de-a 75-a aniversare, ci va lua şi decizii cruciale pentru viitorul său.

Vezi mai multe articole din categoria externe În ceea ce priveşte Ucraina, Stoltenberg a anunţat că se aşteaptă ca aliaţii să fie de acord asupra unui pachet cuprinzător de sprijin.

Acest pachet, a detaliat el, va consta în cinci componente esenţiale: – Asistenţă şi instruire pentru securitate din partea Comandamentului NATO: Comandamentul NATO va oferi asistenţă pentru securitate şi instruire pentru a întări capacităţile de apărare ale Ucrainei.

– Angajament de suport pe termen lung: Aliaţii vor promite un sprijin continuu pe termen lung pentru a asigura ajutorul şi stabilitatea constantă pentru Ucraina.

– Anunţuri imediate de sprijin: Vor exista noi anunţuri de sprijin imediat, cu un accent deosebit pe măsurile de apărare aeriană.

– Acorduri bilaterale de securitate: Vor fi stabilite noi acorduri bilaterale de securitate pentru a îmbunătăţi cadrul de securitate al Ucrainei.

– Eforturi de interoperabilitate: Eforturile vor fi intensificate pentru a îmbunătăţi interoperabilitatea, asigurându-se că forţele ucrainene pot opera fără probleme alături de aliaţii NATO.

Stoltenberg a subliniat că aceste elemente constituie împreună un parcurs robust pentru aderarea Ucrainei la NATO.

El şi-a exprimat încrederea că aliaţii vor reafirma angajamentul lor faţă de viitoarea aderare a Ucrainei la alianţă.

Lasă un răspuns