Aliaţii lui Biden, Pelosi şi Clooney, noi semne de întrebare cu privire la şansele la realegere

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Preşedintele SUA, Joe Biden, s-a confruntat miercuri cu noi îndoieli cu privire la şansele sale de a fi reales în funcţie din partea a doi grei care pot influenţa alţi parlamentari democraţi şi donatori financiari: Nancy Pelosi şi George Clooney.

Aliaţii lui Biden, Pelosi şi Clooney, noi semne de întrebare cu privire la şansele la realegere Biden trebuie să decidă rapid dacă rămâne în cursa pentru Casa Albă din 2024, a declarat la MSNBC fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, un vechi aliat al lui Biden, refuzând în acelaşi timp să spună în mod clar că ea doreşte să candideze, scrie Reuters.

Starul hollywoodian George Clooney, un democrat care a găzduit o strângere de fonduri pentru Biden luna trecută, şi-a retras sprijinul printr-un articol de opinie condamnabil în New York Times, în care spunea că Biden nu mai este acelaşi om care a fost în 2020.

Vezi mai multe articole din categoria externe Observaţiile lui Pelosi, care ignoră insistenţele repetate ale lui Biden de a rămâne în cursă, sugerează că acesta s-ar putea confrunta cu un nou val de apeluri din partea colegilor democraţi de a ieşi din cursă.

Timp de aproape două săptămâni, Biden, în vârstă de 81 de ani, a încercat să stopeze dezertările din partea parlamentarilor democraţi, a donatorilor şi a altor aliaţi îngrijoraţi că ar putea pierde votul din 5 noiembrie în faţa republicanului Donald Trump, 78 de ani, după prestaţia ezitantă de la dezbaterea din 27 iunie.

Preşedintele a repetat de nenumărate ori că va fi candidatul democrat şi că el crede că îl poate învinge pe Trump.

El a declarat că a avut o seară proastă la dezbatere şi a promis să rămână în cursă.

Pelosi a declarat pe MSNBC că îşi încurajează colegii din Capitol Hill care au îngrijorări cu privire la Biden să se abţină de la a le transmite în timp ce acesta îi găzduieşte pe liderii NATO la Washington în această săptămână.

„Le-am spus tuturor: haideţi să ne abţinem.

Indiferent la ce vă gândiţi, fie spuneţi cuiva în privat, dar nu trebuie să puneţi asta pe masă până nu vedem cum merg lucrurile săptămâna aceasta”, a spus ea, descriind remarcile ferme ale lui Biden la summitul NATO de marţi drept „spectaculoase”.

Preşedintele campaniei lui Biden, Jen O’Malley Dillon, şi consilierii seniori Mike Donilon şi Steve Ricchetti îi vor informa joi pe senatorii democraţi în cadrul unui prânz, a declarat cei din campania lui Biden.

Rugată să comenteze comentariile lui Pelosi şi articolul lui Clooney, comunicatorii din campania lui Biden au făcut referire la o scrisoare pe care acesta a trimis-o democraţilor din Congres în care spunea că este „ferm angajat” să rămână în cursă şi să-l învingă pe Trump.

Lasă un răspuns