Acțiune de ecologizare a lacului Drăgan, în acest weekend. Deșeurile vor fi scoase și din apă cu caiacele.

Spread the love

  În perioada 12-14 iulie, Clubul Alpin Român Filiala Cluj derulează, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, o acțiune de igienizare a lacului Drăgan, cunoscut și sub denumirea de Lacul Floroiu.

 „Continuăm să susținem inițiativele care au drept principal scop conservarea și protejarea naturii.

Având în vedere faptul că Lacul Drăgan reprezintă o atracție principală pe harta turistică a județului, amplasat într-un cadru natural pitoresc, încurajez clujenii să se alăture, și de această dată, eforturilor organizatorilor și să promoveze un comportament responsabil față de mediul înconjurător”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

 În vederea asigurării unor condiții optime de desfășurare, evenimentul va beneficia de asistența și suportul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, aflat în subordinea Consiliului Județean.

Acțiunea implică aproximativ 100 de voluntari și presupune colectarea atât pe uscat, cât și pe apă, din caiac sau canoe, urmând a fi acoperită o zonă de peste 29,4 km în jurul lacului, respectiv o suprafață de 290 de hectare pe luciul de apă.

De asemenea, va fi organizată și o campanie de conștientizare a populației.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns