Acordul privind serviciile de roaming cu preţuri accesibile pentru Ucraina, prelungit

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu A fost prelungit cu 12 luni acordul privind serviciile de roaming, care asigură preţuri accesibile pentru apelurile către şi dinspre Ucraina, anunţă, miercuri, Comisia Europeană.

Acordul privind serviciile de roaming cu preţuri accesibile pentru Ucraina, prelungit Comisia salută cea de-a cincea prelungire, cu încă 12 luni, a acordului voluntar dintre 22 de operatori de telecomunicaţii europeni şi 7 din Ucraina, încheiat pentru a le asigura refugiaţilor ucraineni posibilitatea de a rămâne conectaţi peste graniţe.

Comisia a facilitat acest acord împreună cu autoritatea naţională ucraineană de reglementare.

Apelurile accesibile le permit persoanelor care caută adăpost în Europa să ţină legătura cu familia şi prietenii din Ucraina.

Acest lucru este posibil datorită angajamentului operatorilor semnatari de a reduce de ambele părţi tarifele de conectare a apelurilor internaţionale.

Vezi mai multe articole din categoria externe Cele mai recente date puse la dispoziţie de Organismul Autorităţilor Europene de Reglementare în Domeniul Comunicaţiilor Electronice (OAREC) indică eficienţa acordului, pe baza căruia operatorii pot oferi apeluri accesibile.

Comisia încurajează toţi operatorii să adere la acest acord.

Lasă un răspuns