Summitul NATO – evenimentul deciziilor importante şi momentul crucial pentru candidatura lui Joe Biden la Casa Albă

Spread the love

Summitul NATO – evenimentul deciziilor importante şi momentul crucial pentru candidatura lui Joe Biden la Casa Albă În ultimele zile, Joe Biden s-a dezlănţuit împotriva criticilor săi, a revendicat mandatul alegătorilor democraţi din alegerile primare şi i-a provocat pe adversari să facă un pas înainte şi să încerce să îl detroneze, scrie BBC.

În ciuda presiunilor venite atât din interiorul partidului, cât şi din exterior cu privire la o retragere din cursa pentru Casa Albă, Joe Biden a promis în repetate rânduri că va merge mai departe cu campania sa şi că îl va confrunta până la final pe Donald Trump.

Vezi mai multe articole din categoria externe Biden îi va găzdui pe liderii alianţei pentru trei zile de reuniuni şi evenimente publice, care vor culmina cu o conferinţă de presă individuală joi după-amiază.

Se înţelege că mulţi lideri europeni sunt îngrijoraţi de strategia de politică externă a lui Donald Trump, dar şi a riscului ca acesta să revină la Casa Albă, mai ales după ce dezbaterea de la CNN l-a poziţionat într-o lumină mai bună spre deosebire de Joe Biden.

După prestaţia sa ezitantă la dezbatere, aliaţii americani au început să se îndoiască că Joe Biden ar mai putea îndeplini un nou mandat la conducerea SUA.

La summitul din această săptămână, aliaţii îşi vor arăta susţinerea şi pentru un plan de întărire a cooperării industriale transatlantice în apărare şi de creştere a producţiei de armament.

Tot în cadrul summitului, este de aşteptat ca mai mulţi membri ai Alianţei să anunţe că Ucraina se îndreaptă „în mod ireversibil” către NATO şi un nou ajutor militar pentru Kiev, în valoare de 40 de miliarde de dolari, ar urma să fie anunţat.

Lasă un răspuns