Discursul lui Joe Biden la summitul NATO de la Washington, crucial pentru viitoarea sa candidatură la Casa Albă

Spread the love

Discursul lui Joe Biden la summitul NATO de la Washington, crucial pentru viitoarea sa candidatură la Casa Albă Summitul NATO de la Washington, care se va desfăşura în perioada 9-11 iulie la Washington, constituie un moment crucial pentru ca Joe Biden să demonstreze liderilor aliaţi ai SUA că el încă este în putere să ducă la bun sfârşit un nou mandat la Casa Albă.

Cu ocazia celor 75 de ani de existenţă a Alianţei Nord-Atlantice, preşedintele Joe Biden va ţine un discurs la Washington, la ora 17:00 (ora 00:00 ora României), moment care va fi privit cu mare atenţie de către partenerii Statelor Unite.

Vezi mai multe articole din categoria externe Pe fondul unei prestaţii slabe la dezbaterea împotriva lui Donald Trump în luna iunie, Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, a anunţat că nu se va retrage din cursa prezidenţială.

Mai multe voci, inclusiv publicaţii americane, i-au cerut să renunţe la confruntare pentru ca un alt candidat democrat să poată face faţă lui Donald Trump, pentru a nu reveni la Casa Albă.

În zilele summitului NATO de la Washington vor fi luate decizii care privesc securitatea euro-atlantică, sprijinul pentru Ucraina, dar şi sporirea producţiei în industria de armament.

 

Lasă un răspuns