De ce te doare capul pe caniculă? Scapă de migrene cu aceste trucuri simple

Spread the love

  Analizând peste 71.

000 de înregistrări ale 660 de pacienți cu migrene și corelându-le cu datele meteo, oamenii de știință au descoperit că pentru fiecare majorare de temperatură se înregistrează o creștere de 6% în frecvența durerilor de cap.

 Printre principalii factori care pot declanșa aceste dureri de cap se numără nu doar creșterea temperaturilor, ci și canicula și umiditatea.

Acești factori pot afecta organismul în mai multe moduri, conducând la apariția migrenelor.

În timpul verii, strălucirea puternică a soarelui, combinată cu riscul crescut de deshidratare și o termoreglare alterată a organismului, poate duce la apariția simptomelor tipice ale durerilor de cap.

Unul dintre primele semne este încordarea ochilor, suprasolicitați de lumina intensă.

Fotofobia sau sensibilitatea excesivă la lumină joacă un rol crucial în apariția unor tipuri de migrene, inclusiv cele legate de căldură.

Studiile au arătat că celulele oculare foarte sensibile la lumina soarelui transmit semnale direct către creier.

Acesta, în încercarea de a se proteja, declanșează durerea puternică de cap.

Cefaleea solară, cum mai este numită, se manifestă prin dureri care încep în zona ochilor și se răspândesc spre cap prin tâmple.

 Creșterea temperaturii corpului poate fi însoțită de greață și vărsături.

Deshidratarea, mai frecventă în perioadele cu temperaturi ridicate, poate fi și ea responsabilă de apariția durerilor de cap.

Pierderea excesivă de lichide creează un dezechilibru în organism, conducând la simptome precum migrena.

Spre deosebire de migrena indusă de căldură și declanșată de fotofobie, durerile de cap cauzate de deshidratare sunt însoțite de sete severă, oboseală chiar și după eforturi minime, amețeli, vertij și urină închisă la culoare.

O altă cauză majoră a durerilor de cap în perioadele caniculare este incapacitatea organismului de a-și regla temperatura în mod eficient.

 Căldura și umiditatea crescută pot duce la accelerarea fluxului sanguin, provocând migrene.

Pentru a preveni durerile de cap legate de căldură, experții recomandă câteva măsuri simple.

În cazul fotofobiei, este esențial să vă protejați ochii cu ochelari de soare.

 Pentru a combate efectele termoreglării deficitare, se recomandă purtarea unei pălării și folosirea unei bandane umezite în jurul gâtului atunci când vă expuneți la soare.

În cazul durerilor de cap cauzate de dezechilibrul electrolitic și deshidratare, cel mai important este să vă hidratați abundent.

Experții recomandă consumul de băuturi care refac nivelul de zaharuri și săruri minerale, cum ar fi băuturile pentru sportivi.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns