Protest inedit în Barcelona: Turiştii, atacaţi cu pistoale cu apă

Spread the love

Andreea Tobias Tensiunile legate de turismul în masă au atins noi cote în Barcelona, unde protestatarii au recurs la metode neobişnuite pentru a-şi exprima nemulţumirea.

Protest inedit în Barcelona: Turiştii, atacaţi cu pistoale cu apă Mii de oameni au ieşit pe străzile capitalei catalane într-un miting împotriva numărului tot mai mare de vizitatori, care a depăşit 12 milioane în 2023 şi se aşteaptă să crească în 2024.

Demonstranţii au mărşăluit prin oraş, înarmaţi cu pistoale cu apă, pe care le-au folosit pentru a stropi turiştii şi clienţii restaurantelor.

Scenele surprinse arată protestatari certându-se cu oaspeţii teraselor şi împiedicând turiştii să părăsească hotelurile prin blocarea ieşirilor, relatează Sky News.

Vezi mai multe articole din categoria externe Acţiunile fac parte dintr-un val mai larg de proteste care a cuprins Spania în această vară.

Localnicii sunt nemulţumiţi de creşterea costului vieţii, în special a chiriilor şi a preţurilor locuinţelor, pe care o atribuie în mare parte afluxului de turişti.

De asemenea, criza apei cauzată de schimbările climatice a intensificat frustrările faţă de industria turismului.

Protestele nu se limitează doar la Barcelona.

În Insulele Baleare, mii de oameni au ieşit pe străzile din Menorca şi Majorca, cerând un turism mai controlat şi sustenabil.

Manifestaţiile reflectă o îngrijorare tot mai mare cu privire la impactul turismului de masă asupra comunităţilor locale.

Ca răspuns la nemulţumirile crescânde, guvernul spaniol a anunţat recent măsuri de reglementare a închirierilor pe termen scurt şi a celor sezoniere.

Ministrul pentru drepturile consumatorilor, Pablo Bustinduy, a declarat că autorităţile vor investiga listările de pe platforme precum Airbnb şi Booking.

com pentru a verifica dacă acestea deţin licenţele necesare.

Lasă un răspuns