Alianţa lui Viktor Orban ia contur: Patrioţii pentru Europa adună suficienţi membri şi devine al treilea cel mai mare grup din Parlamentul European

Spread the love

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto Mişcarea politică de dreapta a premierului ungar Viktor Orbán, Patrioţii pentru Europa, a atras suficiente partide politice pentru a fi înfiinţată ca grup în Parlamentul European, informează The Guardian.

Orban a constituit alianţa alături de două formaţiuni politice din Austria şi Cehia, iar pentru ca aceasta să fie recunoscută şi înfiinţată oficial în Parlamentul European, trebuie să conţină membri din cel puţin 7 state membre UE.

Vezi mai multe articole din categoria externe Din 30 iunie şi până în prezent, alianţei i s-au alăturat alte partide populiste sau de extremă dreapta, îndeplinind, astfel, numărul necesar pentru a putea fi înfiinţată oficial ca grup.

Celelalte partide care au intrat în Patrioţii pentru Europa sunt: Pe lângă acestea, partidul francez al lui Marine Le Pen, Rassemblement National (RN) a anunţat că se va alătura alianţei fondate de Viktor Orban, informează Euractiv.

Decizia a fost luată după ce în turul al doilea la alegerile parlamentare din Franţa din 7 iulie, formaţiunea s-a clasat pe locul al treilea.

Potrivit Bloomberg, şi partidul italian de extremă dreapta Liga, al lui Matteo Salvini, se va alătura alianţei lui Viktor Orban, după cum acesta a anunţat aderarea la grupare pe reţelele de socializare.

În aceste condiţii, Patrioţii pentru Europa va deveni al treilea cel mai mare grup din Parlamentul European, depăşind grupul Reformiştilor şi Conservatorilor (ECR), condus de premierul italian Giorgia Meloni, scrie Euractiv.

Partidele care au format alianţa Patrioţi pentru Europa au astăzi o întâlnire de lucru la Bruxelles, în contextul în care Budapesta a preluat preşedinţia rotativă a UE de la 1 iulie.

Lasă un răspuns