Trei suedezi au fost condamnaţi la moarte în Irak pentru implicare într-un schimb de focuri

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Trei cetăţeni suedezi au fost condamnaţi la moarte în Irak pentru implicarea lor într-un schimb de focuri, iar un al patrulea ar putea primi aceeaşi pedeapsă pentru o infracţiune separată, a declarat joi ministerul suedez de Externe, citat de Reuters.

Trei suedezi au fost condamnaţi la moarte în Irak pentru implicare într-un schimb de focuri Guvernul l-a convocat luna trecută pe însărcinatul cu afaceri al Irakului pentru a protesta împotriva condamnării la moarte a unuia dintre cei trei implicaţi în împuşcături.

Suedia nu aplică pedeapsa cu moartea şi se opune utilizării acesteia în toate circumstanţele.

Ministerul de Externe a declarat că a primit acum confirmarea că alţi doi suedezi au fost condamnaţi în legătură cu aceeaşi infracţiune şi au primit pedeapsa cu moartea.

„Informaţiile pe care le-am primit cu privire la pedepsele cu moartea sunt extrem de grave şi lucrăm pentru a ne asigura că sentinţele nu vor fi executate”, a transmis Ministerul de Externe.

Vezi mai multe articole din categoria externe În iunie, cotidianul Aftonbladet a raportat că bărbaţii au fost implicaţi în împuşcarea unui alt cetăţean suedez în Irak, în ianuarie.

Ministerul a declarat că a primit un raport conform căruia un al patrulea suedez a fost condamnat la moarte pentru o infracţiune diferită, legată de droguri, dar că nu poate confirma informaţia.

Lasă un răspuns