Român arestat în Grecia pentru provocarea unui incendiu, la Rafina. Bărbatul susține că a vrut, de fapt, să stingă focul.

Spread the love

  În urma incendiului produs sâmbăta trecută în Rafina, cetățeanul român a fost arestat preventiv.

 Suspectul, identificat ca fiind cetăţean român, ar fi negat că a provocat incendiul de la Rafina, o localitate de lângă Atena, declarând că se afla în zonă pentru că încerca să stingă flăcările, potrivit ekathimerini.

com.

Acelaşi suspect a mai fost arestat pentru incendiere premeditată, în aceeaşi zonă, în alte două rânduri, luna trecută, şi a reuşit să scape cu o amendă.

 De data aceasta, însă, autorităţile au adăugat acuzaţia de comportament periculos şi l-au plasat în arest.

 Zeci de incendii de vegetaţie s-au declanşat în ultimele zile în Grecia, dintre care două în apropiere de capitala Atena.

Aproximativ 240 de pompieri din ţări precum Bulgaria, Malta, Republica Moldova şi România vor fi desfăşuraţi pentru a suplimenta personalul pentru stingerea incendiilor din Grecia, din iulie până în septembrie, a declarat marţi Ministerul Protecţiei Civile într-un comunicat.

Recent, Ministerul Afacerilor Externe a emis un mesaj de avertizare pentru românii care intenţionează să călătorească în Grecia şi Turcia din cauza riscurilor crescute de incendii, în condițiile temperaturilor ridicate din zonă.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns