Coșmar în aer. Zeci de răniți după ce un avion a fost aruncat ca o jucărie de turbulențe puternice – VIDEO

Spread the love

  Incidentul a avut loc în timpul unui zbor care făcea legătura între Madrid și Montevideo, capitala Uruguayului.

 Turbulențele puternice au lovit avionul Boeing 787-9 Dreamliner când acesta se apropia de coasta Braziliei.

 Impactul a fost atât de puternic încât 30 de persoane au fost rănite, având nevoie de îngrijiri medicale imediate.

Piloții au fost nevoiți să devieze aeronava către cel mai apropiat aeroport, aterizând de urgență la Natal, în Brazilia, potrivit BBC.

La aterizare, avionul a fost întâmpinat de o flotă de ambulanțe pregătite să ofere asistență medicală pasagerilor afectați.

Echipele medicale locale au anunțat că au asistat cel puțin 30 de pasageri de diverse naționalități, dintre care 10 au ajuns la spital.

Rănile suferite de pasageri au inclus lovituri la cap, fracturi craniene și tăieturi faciale, toate cauzate de impactul violent al turbulențelor.

Compania Air Europa a confirmat incidentul pe X, asigurând publicul că pasagerii răniți primesc îngrijirile necesare.

 Incidentul vine la scurt timp după un incident similar care a implicat un zbor Singapore Airlines deasupra Myanmar-ului, soldat cu numeroși răniți și decesul unui cetățean britanic.

Experții în aviație subliniază că, deși turbulențele severe sunt rare, studiile recente indică o posibilă creștere a frecvenței acestora din cauza schimbărilor climatice.

Acest fapt ridică îngrijorări cu privire la siguranța zborurilor pe termen lung și necesitatea unor măsuri suplimentare de precauție.

Incidentul de pe zborul Air Europa reamintește pasagerilor și companiilor aeriene despre importanța respectării măsurilor de siguranță la bord, în special a purtării centurilor de siguranță pe toată durata zborului.

 Autoritățile din aviație vor investiga cu siguranță acest caz pentru a determina cauzele exacte și pentru a preveni evenimente similare în viitor.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns