Peste 4.620 de absolvenți ai claselor a XII-a, din județul Cluj, susțin probele scrise din cadrul Examenului Național de Bacalaureat

Spread the love

  Probele scrise din prima sesiune (iunie – iulie) a examenului național de Bacalaureat 2024 se vor desfășura în perioada 1 – 5 iulie în 477 de centre de examen.

Potrivit datelor oficiale, la nivel național, peste 134.

000 de candidați sunt așteptați să susțină examenul în această sesiune.

În județul Cluj, potrivit datelor înregistrate de Inspectoratul Școlar Județean, 4.

627 de candidați (4.

279 din promoția curentă și 348 din seriile anterioare) sunt așteptați să susțină probele scrise ale examenului național de Bacalaureat în această sesiune.

  Din totalul candidaților, 3.

287 sunt de la unități de învățământ preuniversitar din municipiul Cluj-Napoca, iar 1.

340 de candidați sunt din celelalte municipii ale județului.

Probele scrise din sesiunea iunie – iulie 2024 încep luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română-proba E.

a), urmată marți, 2 iulie 2024, de proba scrisă obligatorie a profilului–proba E.

c).

 Joi, 4 iulie 2024, este programată să se desfășoare proba scrisă la alegere a profilului și a specializării–proba E.

d), iar vineri, 5 iulie 2024 va avea loc proba scrisă la limba și literatura maternă–proba E.

b).

În județul Cluj, desfășurarea probelor scrise, din cadrul sesiunii iunie–iulie a examenului național de bacalaureat 2024, este organizată în 17 centre de concurs.

În județul Cluj au fost aprobate 87 de solicitări pentru asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, conform procedurilor în vigoare, care vizează: *prelungirea timpului destinat redactării lucrărilor scrise,*redactarea lucrării scrise prin dictarea conținutului de către candidat unui profesor asistent, de altă specialitate, decât cea la care se desfășoară proba respectivă, *utilizarea instrumentelor compensatorii de scriere în cazul elevilor cu deficiențe de vedere, picht și magnifier, *prezența interpreților în limbajul mimico-gestual pentru elevii cu deficiențe de auz, respectiv susținerea probelor scrise în spital.

 Probele încep la ora 9:00, iar accesul candidaților în săli este permis în intervalul orar 7:30-8:30.

Timpul alocat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

 Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

  Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum: ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, manuale, dicționare, notițe, însemnări etc.

, precum și cu orice mijloace electronice de calcul, de stocare a informației sau de comunicare (telefoane, tablete, căști, smartwatch etc).

Candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Elementul de noutate al acestei sesiuni a examenului național de Bacalaureat constă în faptul că, la finalul fiecărei probe de examen, lucrările elevilor sunt scanate și încărcate în platforma națională destinată evaluării digitalizate a lucrărilor scrise, fiind evaluate, aleatoriu, de către profesori evaluatori, din alte județe, decât cel de proveniență a lucrărilor.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 8 iulie (până la ora 12:00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00-18:00, în aceeași zi.

Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie.

Un candidat este declarat promovat la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește, cumulativ, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise și a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea, obținând, în final, cel puţin media 6 la probele scrise.

În conformitate cu regulamentul privind protecția datelor cu carcater personal (GDPR), afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns