LIVE TEXT  Curtea Supremă îi acordă lui Donald Trump o imunitate parţială în cazul din 6 ianuarie

Spread the love

Curtea Supremă îi acordă lui Donald Trump o imunitate parţială în cazul din 6 ianuarie, punând în pericol procesul înaintea alegerilor Judecătoarea Amy Coney Barrett şi-a exprimat nemulţumirea faţă de decizia Curţii Supreme de a remite cazul pentru alte proceduri.

Barrett a fost în dezacord cu modul în care Curtea a gestionat problemele juridice şi a sugerat că, în ciuda contestaţiilor lui Trump, anumite părţi ale cazului ar trebui să continue.

Ea a subliniat că un preşedinte care se confruntă cu acuzaţii penale poate contesta constituţionalitatea legilor penale legate de actele sale oficiale.

Barrett a criticat decizia Curţii de a exclude dovezi din acţiunile oficiale ale lui Trump, pledând pentru respectarea procedurilor stabilite care permit astfel de dovezi în procese.

Vezi mai multe articole din categoria externe Analistul legal CNN, Elie Honig, a comentat că fostul preşedinte Donald Trump probabil nu va fi judecat înainte de alegerile din noiembrie datorită deciziei de imunitate.

Cu toate acestea, a remarcat că rezultatul cazului va influenţa şi alte chestiuni legale, inclusiv cazul de subminare a alegerilor din Georgia împotriva lui Trump, provocând provocări semnificative.

Campania lui Biden afirmă că decizia Curţii Supreme de a confirma o anumită imunitate pentru Trump nu schimbă faptele fundamentale.

Ei susţin că Trump a instigat o tentativă de răsturnare a rezultatelor alegerilor din 2020 şi sugerează că el crede că este deasupra legii.

Şeful justiţiei John Roberts afirmă că instanţele inferioare trebuie să stabilească care dintre acţiunile lui Trump sunt acoperite de imunitate.

Această decizie necesită proceduri juridice suplimentare pentru a clarifica sfera imunităţii, posibil amânând orice proces înainte de următoarele alegeri.

În mai 2024, Donald Trump a întâmpinat un semnificativ revers juridic atunci când a fost găsit vinovat pentru 34 de capete de acuzare de falsificare a înregistrărilor comerciale într-un caz legat de plăţi de tăinuire în tribunalul penal din Manhattan.

Acest lucru a marcat un moment istoric, deoarece Trump a devenit primul fost preşedinte al SUA condamnat pentru o infracţiune în timp ce candida activ pentru al treilea mandat prezidenţial în 2024.

Decizia recentă a Curţii Supreme, cu o majoritate de 6 la 3, îi acordă lui Donald Trump o imunitate parţială împotriva urmăririi penale pentru acţiunile întreprinse în ultimele zile ale preşedinţiei sale, ceea ce ar putea întârzia procesul său în faţa acuzaţiilor de subminare electorală federală, scrie CNN.

  Această hotărâre anulează o decizie anterioară a unei Curţi de Apel din februarie, care concluzionase că Trump nu beneficiază de imunitate pentru presupusele crime îndreptate împotriva rezultatelor alegerilor din 2020.

Decizia reprezintă o dezvoltare semnificativă într-o bătălie legală de mare amploare şi ridică întrebări cu privire la momentul procesului lui Trump, având în vedere posibilitatea unei candidaturi în alegerile viitoare.

Lasă un răspuns