Serbarea Câmpenească de pe Muntele Dobrin. Consilierul Judeţean, Remus Lăpușan: „Hărnicia producătorilor locali din zona de munte a Clujului, cunoscută în toată țara”

Spread the love

  Sâmbătă, 29 iunie, a avut loc Serbarea Câmpenească de pe Muntele Dobrin.

Evenimentul a început dimineața de la ora 10.

00.

  Evenimentul din Dobrin a cuprins tradiționala slujbă religioasă și un spectacol folcloric susținut de artiști locali renumiți.

„Evenimentul a fost organizat foarte bine de dl.

primar Livescu și echipa sa, se vede mâna de gospodar, de om de-al locului.

În egală măsură țin să apreciez hărnicia tuturor producătorilor locali din zona de munte a Clujului, cunoscută în toată țara, iar cei din zona Măguri Răcătău sunt cu siguranță un etalon.

Ca produs premium din zonă, vă recomand brânza de Măguri Răcătău.

Este delicioasă! În următorii ani, zona de munte a Clujului, Apuseni, trebuie să devină o prioritate pentru Cluj datorită potențialului turistic uriaș, de la produsele locale, la trasee superbe, lacuri încântătoare, pârtii de schi și tot ce ține de zona de munte.

De asemenea, în vara aceasta vor mai fi evenimente în zona de munte, de exemplu Crucea Iancului și sper ca memoria lui Avram Iancu, la 200 de ani de la nașterea sa, să fie comemrată cum se cuvine”, a declarat consilierul judeţean, Remus Lăpuşan, potrivit apuseni.

info.

Situat la altitudinea de 1.

550 m, pe un platou înconjurat de brazi, cătunul Dobrin cuprinde o biserică de lemn și câteva case vechi, tot din lemn, răsfirate, care sunt locuite doar în timpul verii, în cadrul unei practici pastorale.

„Fiind în zona de munte a județului Cluj, comuna Măguri-Răcătău se poate mândri, în primul rând, cu oamenii pe care îi are.

Sunt foarte muți copii și tineri care cântă folclorul tradițional la instrumente sau cu vocea.

În multe gospodării se mai păstrează meșteșuguri dintre cele mai rare.

De pildă, avem o căuăcie (nota redacției- fierărie tradițională) și un cetățean care produce cărbune după o metodă tradițională.

Cei doi au și primit titlul de «Tezaur Uman Viu».

Mai avem meșteșugari care lucrează în lemn.

De asemenea, ne mândrim cu produsele noastre obținute din activitățile de creștere a animalelor, de cele mai multe ori produse lactate, brânzeturi, de cea mai înaltă calitate și realizate tot după metode tradiționale”, a declarat primarul comunei Măguri-Răcătău, potrivit sursei citate.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns