CALENDAR Bacalaureat 2024. În 17 iunie încep probele de competențe. Prima probă scrisă, în 1 iulie/ Modele de subiecte la limba română BAC 2024

Spread the love

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2024 începe luni, 17 iunie, cu evaluarea competențelor de comunicare orală la limba română.

Probele de competențe la BAC 2024 se vor încheia în 29 iunie, iar probele scrise vor începe în 1 iulie, cu Limba și literatura română.

Rezultatele finale de la prima sesiune la BAC 2024 vor fi afișate în 12 iulie.

Prima sesiune a Bacalaureatului 2024 se va desfășura conform următorului calendar: Listele conținuturilor pentru simularea Bacalaureat 2024 sunt disponibile aici.

Pentru examenul de Bacalaureat 2024 absolvenții de liceu trebuie să știe opere și să studieze următorii autori, conform programei aprobate de Ministerul Educației:Ministerul Educației explică și ce implică studierea celor 17 autori.

Vezi AICI programa pentru examenul de BAC Limba română – real și AICI programa de BAC Limba română – uman.

Subiecte BAC 2024 la Limba și literatura română primite de elevi la simularea Bacalaureatului din acest an: Ministerul Educației a publicat modele de subiecte la română și barem în baza cărora elevii s-au putut pregăti pentru simularea bacalaureatului 2024.

Acestea au aceeași structură ca subiectele la română primite la BAC de elevi și în anii trecuți.

Înaintea simulării BAC 2024 la nivel național, cu subiecte unice la română, la nivelul județelor s-au organizat simulări ale bacalaureatului la începutul acestui an.

Iată mai jos subiecte la română primite la simularea bacalaureatului 2024 în județe: Iată ce subiecte au picat la BAC la Limba și literatura română în 2023: În 2023, elevii de la profilurile real și uman au primit la primul subiect la română la simularea BAC un text din Vasile Tițescu, „L-am cunoscut pe Liviu Rebreanu”, din volumul „Amintiri despre Liviu Rebreanu”.

La al doilea subiect a picat poezia „Versuri”, de Tudor Arghezi.

Al treilea subiect la română la simularea Bacalaureatului 2023 a avut ca cerință prezentarea relației dintre două personaje dintr-un basm cult studiat (uman), respectiv particularitățile de construcție ale unui personaj dintr-un basm cult studiat (real).

Lasă un răspuns