VIDEO Mehedinţi: Rupere de nori, străzi inundate, acoperişuri luate de vânt, geamuri ale maşinilor sparte de grindină

Spread the love

Mai mute localitţi din judeţul Mehedinţi au fost, joi, sub avertizări de vreme rea, fiind încă în vigoare două avertizări cod roşu care anunţă vijelii, grindină de mari dimensiuni şi rafale de vînt.

Imaginile surpinse şi postate pe reţelele de socializare arată străzi inundate, acoperişuri luate de vânt şi geamuri ale maşinilor sparte de grindină, potrivit News.

ro.

Potrivit ANM, până la 20.

30, a fost cod roșu în judeţul Mehedinţi, în localităţile Strehaia, Vânju Mare, Gogoşu, Corcova, Jiana, Tâmna, Devesel, Bâcleş, Prunişor, Broşteni, Hinova, Burila Mare, Căzăneşti, Pădina, Livezile, Dumbrava, Grozeşti, Voloiac, Vânjuleţ, Brezniţa-Motru, Poroina Mare, Greci şi Rogova.

„Se vor semnala: Vijelie puternică, viteza vântului la rafală de peste 90 km/h, grindină de dimensiuni medii și posibil mari, averse torenţiale care vor cumula 25.

.

.

35 l/mp, frecvente descărcări electrice”, anunţă ANM.

UPDATE În urma furtunii care a avut loc, joi seară, în judeţul Mehedinţi, în contextul avertizărilor meteo de cod portocaliu si cod rosu, un număr de 67 de apeluri au fost înregistrate la numărul de urgenţă 112.

Oamenii au solicitat intervenţia pompierilor, după ce au avut loc inundaţii în gospodării, mai mulţi copaci au fost rupţi de vânt sau au fost acoperişuri luate de vijelie şi aruncate pe carosabil, potrivit News.

ro.

„Până la ora 22:00, ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice prognozate de Codul Portocaliu şi Codul Roşu, în dispeceratul ISU Mehedinţi au fost înregistrate 67 de apeluri de la cetăţeni”, a transmis ISU Mehedinţi.

Potrivit sursei citate, cele mai multe apeluri au fost înregistrate din municipiul Drobeta Turnu Severin, unde pompierii mehedinţeni acţionează pentru îndepărtarea unor elemente de acoperiş, copacilor căzuţi pe carosabil, dar şi pentru evacuarea apei din gospodării.

„Au fost afectate 24 de structuri de acoperiş sau alte elemente de construcţie (dislocate şi căzute),12 autoturisme au fost avariate, 20 de copaci au căzut pe carosabil blocând circulaţia şi 22 de gospodării au fost inundate”, a precizat ISU Mehedinţi.

Meteorologii au emis, joi seară, avertizare cod roşu de furtună pentru localităţile Craiova şi Bucovăţ din judeţul Dolj, iar primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, anunţă că au fost evacuate parcurile şi a fost oprită circulaţia tramvaielor.

Potrivit ANM, până la ora 21.

30 a fost cod roşu în judeţul Dolj, în localităţile Craiova şi Bucovăţ.

”Se vor semnala: Averse torenţiale care vor acumula peste 40 l/mp, vijelie cu viteze de 70.

.

.

90 km/h, grindină de mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice”, anunţă ANM.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, anunţă că s-au luat mai multe măsuri: ”Avem cod ROŞU de furtună.

Am evacuat parcurile şi închidem pasajele.

A fost oprită şi circulaţia tramvaielor şi au fost scoase, în schimb, mai multe autobuze în traseu.

L.

E.

Echipele noastre de la RAADFL, Salubritate şi CAO sunt pregătite să acţioneze pentru debarasarea căilor de acces şi în caz de inundaţii.

Pentru situaţii deosebite sunaţi la telefonul cetăţeanului: 0251/984”.

Mai multe zone din ţară au fost sub avertizare cod roşu de furtună, pentru altele fiind emis cod portocaliu.

Lasă un răspuns