TIFF îl aduce pe „tovarășu’” Ceaușescu la cinema Florin Piersic. O zi până la TIFF.23

Spread the love

  Avanpremiera documentarului „Tovarășu’: Facerea, Gloria și Desfacerea unui Dictator” va avea loc la Cinema „Florin Piersic”, duminică, pe data de 16 iunie, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

 Documentarul va începe la ora 18:00 și va dura 2 ore și 25 de minute, fiind pentru prima dată când cele 3 episoade ale seriei vor fi difuzate ca un film întreg.

Acesta va fi prezentat de producătorul executiv John Florescu.

„Cred că este cel mai bun mod de a înțelege cum Ceaușescu, unul dintre cei mai proeminenți dictatori ai secolului XX, a ajuns în vârful puterii și cum a ajuns să cadă.

Sunt recunoscător că Tudor Giurgiu și TIFF ne-au oferit acest superb loc de proiecție în weekendul de deschidere al festivalului.

”, a declarat acesta.

„Tovarășu’: Facerea, Gloria și Desfacerea unui Dictator” a fost filmat și realizat de John Florescu, împreună cu scenaristul Trevor Poots și Chainsaw Film Productions,  în mai multe țări, pe parcursul a 3 ani.

 „Războiul Regelui” din 2016, „Maria Inima României” din 2018 și „Regele Mihai, Drumul către casă” din 2021 au fost toate realizate de John Florescu și de Trevor Poots.

Ultimele două documentare au câștigat  Premiul Publicului din cadrul TIFF și au fost difuzate în peste 55 de țări.

Biletele la TIFF.

23 au fost puse în vânzare online.

 Articol scris de Aurel-Constantin Bîrliba.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns