Temperaturi de până la 34 de grade în Bucureşti şi în alte 14 judeţe, în timp ce ploile și vijeliile se extind în mare parte din țară – HARTĂ

Spread the love

Temperaturi de până la 34 de grade se vor înregistra joi în București și în 14 județe din sudul țării, iar meteorologii au emis o avertizare cod galben de disconfort termic ridicat.

În același timp, ploile torențiale și vijeliile vor cuprinde mare parte din țară, începând de joi după-amiază.

Avertizarea cod galben de temperaturi ridicate și disconfort termic ridicat este în vigoare joi și vizează Capitala și 14 județe: Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Prahova, Tulcea şi Teleorman.

În aceste zone, temperaturile maxime vor fi în general între 30 şi 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unităţi, conform meteorologilor.

În Capitală, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar spre dimineaţă va coborî spre 16.

.

.

19 grade.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare de cod galben de instabilitate atmosferică, care va fi în vigoare de joi, de la ora 17.

00 și până vineri la ora 6.

00 în București și în 34 de judeţe.

Potrivit ANM, în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei şi jumătatea sudică a Moldovei se vor semnala averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelii (rafale în general de 55.

.

.

70 km/h), precum şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20.

.

.

30 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp.

Lasă un răspuns