Radu Mihaiu anunță că a făcut denunț penal și lansează acuzații grave la adresa AEP

Spread the love

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, care acuză fraude la vot și cere renumărarea voturilor, anunță că a făcut denunţ penal pentru fals în înscrisuri oficiale, după ce semnătura reprezentantului USR ar fi fost falsificată pe un proces-verbal.

„Pe site-ul AEP sunt publicate procese verbale false.

E o acuzație foarte gravă care vreau să fie foarte bine înțeleasă.

Se dau oficial procese verbale care poartă semnături false”, susține Radu Mihaiu, aflat la aproximativ 300 de voturi în spatele contracandiatului său de la PSD-PNL Rareș Hopincă.

Mihaiu a scris, joi seară, pe Facebook, că se adună „din ce în ce mai multe dovezi” pentru a cere anularea alegerilor în Sectorul 2, unde ar exista cel puțin 2.

000 de voturi asupra cărora există suspiciuni temeinice.

De asemenea, el a anunțat într-o conferință de presă susținută în faţa Biroului Electoral al Sectorului 2 că a făcut denunţ penal pentru fals în înscrisuri oficiale.

Mihaiu a spus că este vorba despre procesul verbal de la Secţia nr.

167, în care ar fi fost înregistrate cu 50 de voturi mai multe faţă de numărul alegătorilor.

„S-a încărcat pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, de aici, din Biroul Electoral de Sector, cel puţin un proces verbal – dar mai vin de la colegi şi urmează să le confirmăm – un proces verbal cu o semnătură falsă.

Am ajuns să falsificăm procese verbale referitoare la voturi! Aici s-a ajuns! Este o primă dovadă că efectiv vorbim de fraudă.

Este o secţie care nu s-a închis, s-a ajuns pe roşu la Biroul Electoral de Sector, pentru că la această secţie au fost cu 50 de voturi mai mult decât alegători şi din acest motiv nu s-a închis.

A ajuns aici, iar aici s-a încărcat fără semnătura reprezentantului din Biroul Electoral de Sector, dar cu nişte semnături, iar cel puţin una dintre ele false – s-a încărcat pe site-ul AEP (.

.

.

).

Pe site-ul AEP sunt publicate procese verbale false.

Repet, ca să fie clar.

E o acuzație foarte gravă care vreau să fie foarte bine înțeleasă.

Se dau oficial procese verbale care poartă semnături false”, a susținut actualul primar al Sectorului 2, care a postat și pe Facebook un mesaj cu aceste noi acuzații.

Radu Mihaiu a vorbit și despre alți observatori care ar fi semnat pe toate paginile proceselor verbale, dar care ar fi constatat acum că semnătura lor apare doar pe ultima pagină.

„Deja cred că este evident că domnul Greblă, care a fost numit de PSD la organizarea alegerilor, încearcă să muşamalizeze fraudarea acestor alegeri.

Cer în continuare să se renumere voturile în acele secţii în care au dispărut voturi.

Nu se poate să dispară voturi.

Nu se poate ca la secţia nr.

195 să se prezinte 922 de alegători şi să găsim în urnă 779 de voturi – nule sau pentru diverşi candidaţi.

Unde au dispărut cele 143 de voturi? Trebuie să explicăm înainte să închidem acest proces”, a mai spus primarul USR.

El a acuzat Biroul Electoral de Sector că tergiversează deciziile privind renumărarea voturilor, în speranţa că „lumea oboseşte”.

El a reamintit că a depus o cerere de renumărare pentru peste 30 de secţii de votare, dar că nu a primit niciun răspuns.

De asemenea, a semnalat şi „lipsa” a peste 500 de voturi din urne.

„Vom lupta pentru fiecare vot, pentru că în acest moment diferenţa dintre mine şi contracandidatul meu este mult mai mică decât numărul de voturi documentat cu suspiciuni de fraudă şi vrem să ştim care este rezultatul real al acestor alegeri.

În acest moment, diferenţa este de 270 de voturi.

(.

.

.

) Diferenţa este în acest moment în favoarea domnului Hopincă, dar lipsesc peste 500 de voturi şi peste 1.

300 de buletine de vot”, a adăugat Mihaiu.

Lasă un răspuns