Organizatorii Wimbledon, veste importantă pentru Simona Halep

Spread the love

Simona Halep nu a mai jucat tenis din luna mai, când a fost nevoită să se retragă încă din primul tur la Trofeul Clarins, însă românca are șanse mari să fie prezentă la Wimbledon, turneu pe care l-a câștigat în anul 2019.

>> FOTO Simona Halep, întâlnire specială cu antrenorul alături de care a obținut cele mai importante rezultate ale carierei Simona Halep a jucat ultima oară la Wimbledon în anul 2022, când a ajuns până în semifinale, iar de atunci și până acum, cariera acesteia a fost afectată de scandalul de dopaj cu Roxadustat de la US Open 2022.

Revenită în circuitul WTA după o pauză de un an și jumătate, Simona a jucat la turneul de la Miami, unde a primit un wildcard, dar aceasta a fost eliminată încă din primul tur de Paula Badosa.

A urmat Trofeul Clarins, însă aici fostă lideră WTA s-a luptat cu problemele medicale, fiind nevoită să abandoneze în meciul cu McCartney Kessler.

De atunci, Simona a continuat să se recupereze din punct de vedere medical, iar acum speranțele de a primi un wildcard pentru Wimbledon cresc odată cu anunțul făcut joi de organizatori.

Sall Bolton, preşedintele executiv de la Wimbledon, a transmis că wildcard-urile pentru turneul de la All England Club vor fi anunțate pe 19 iunie.

„Comitetul nostru de wildcard se întrunește și ia aceste decizii, dar încă nu s-au întâlnit.

Ei vor face un anunț despre deciziile wildcard-uri pe 19 iunie, așa că nu aș vrea să îmi dau cu părerea despre decizia comitetului.

” – a declarat acesta, potrivit tennisuptodate.

com.

De asemenea, Deborah Jevans, cea care conduce turneul de la All England Club din iulie 2023, a declarat că şi sportivii care revin după suspendări de dopaj vor fi luaţi în calcul, pe baza performanţelor acestora.

„Odată ce un jucător a ispășit orice interdicție cauzată de dopping, este liber să concureze în circuit și, ca atare, comitetul wildcard va ține cont de performanțele acestuia.

După cum a spus Sally, comitetul wildcard se va întâlni și va lua această decizie.

” – a transmis aceasta.

>> Simona Halep, fără antrenor și cu probleme „grave” la genunchi – Răspunsul la întrebarea: „Când va mai avea România o campioană de Grand Slam?” >> CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS.

O legendă a tenisului le dă speranțe românilor în privința viitorului Simonei Halep și oferă două exemple, dar și un avertisment: „Nu va fi ușor”

Lasă un răspuns