A fost lansată o nouă licitație pentru realizarea Spitalului Regional de Urgență Cluj. Lucrările din a doua etapă a proiectului, evaluate la peste 400 de milioane de euro.

Spread the love

  Lucrările din cadrul primei etape de realizare a Spitalului Regional de Urgență Cluj au început în teren la mijlocul lunii trecute.

 Recent, Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a lansat în catalogul electronic de achiziții publice (SEAP) o nouă licitație pentru etapa a doua a proiectului, realizarea propriu-zisă a construcției, după deschiderea șantierului și organizarea lucrărilor în teren.

 Valoarea lucrărilor este estimată la 2.

015.

359.

357,88 lei (circa 400 de milioane de euro), cu o durată de 40 de luni a termenului de execuție.

 Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au debutat în teren pe 18 mai 2024.

 „Ce se întâmplă astăzi la Cluj cu siguranţă reprezintă un moment de istorie, nu numai pentru comunitatea noastră de aici şi pentru întreaga Transilvanie.

Ce se întâmplă aici este un moment de istorie şi în egală măsură un moment care demonstrează eficienţa capacităţii noastre de a munci împreună.

(…).

Mă bucur că am putut să fiu, în urmă cu câţiva ani, acela care a semnat hotărârea de Guvern că acest teren de 7 hectare să fie dat pentru realizarea Spitalului Regional de Urgenţă”, declara edilul Emil Boc cu prilejul deschiderii primei etape a lucrărilor pentru realizarea Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj.

 Lucrările vizează organizarea de șantier, relocarea și protecția utilităților, excavări, execuție perete mulat și zid de sprijin parcare exterioară, săpătură generală și au un termen de realizare de 8 luni.

 Constructorul român Ubitech Construcții SRL a câștigat licitația pentru primul pachet de lucrări în valoare de 52,2 milioane de lei.

 În cadrul celei de-a doua etape, pentru care a fost lansată recent o nouă licitație, lucrările au în vedere realizarea celor două corpuri principale, a spitalului și a anexei dedicate spațiilor tehnice, inclusiv amenajările exterioare, heliport și parc.

 Spitalul Regional de Urgență de la Cluj va trebui să fie finalizat până în 2027.

Acesta va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt, ce va fi organizat, în premieră, pe centre de servicii, urmând a utiliza tehnologii medicale avansate.

Spitalul Regional de Urgență din Cluj va avea o capacitate de 849 de paturi și o gamă variată de facilități și servicii.

 Cu 336 de paturi pentru îngrijiri chirurgicale, 343 de paturi pentru îngrijiri medicale, 64 de paturi pentru pediatrie și obstetrică-ginecologie, 82 de paturi pentru terapie intensivă (din care 10 pentru terapie intensivă pediatrică), precum și facilități specializate pentru îngrijirea intensivă neonatală și pentru unitatea de arsuri.

De asemenea, va include un centru dedicat cardiologiei, un bloc operator integrat cu 22 de săli de intervenție chirurgicală și va furniza servicii de spitalizare de zi și chirurgie de zi.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns