„1.000 de soldați pe zi”: Rusia a suferit pierderi „astronomice” în ofensiva de pe frontul din Harkov, susține un oficial NATO

Spread the love

Trupele ruse au înregistrat pierderi „astronomice” în timp ce încercau să avanseze în regiunea ucraineană Harkov, a declarat un oficial NATO care a vorbit sub protecția anonimatului, în cadrul reuniunii miniștrilor apărării din țările NATO care a avut loc la Bruxelles, scriu joi The Kyiv Independent și Ukrainska Pravda.

Rusia a lansat, pe 10 mai, o nouă ofensivă în regiunea nordică Harkov, într-o încercare care a implicat până la 30.

000 de soldați, potrivit unui oficial ucrainean.

Până în prezent, forțele ruse au avansat mai puțin de 10 kilometri pe teritoriul ucrainean și nu au reușit să preia controlul asupra Vovceansk, un oraș care avea înainte de 2022 o populație de aproximativ 17.

000 de locuitori.

„Aș adăuga, de asemenea, că câștigurile din regiunea Harkov par să fi fost obținute cu un preț destul de mare pentru Rusia”, a declarat oficialul NATO, citat de publicația European Pravda.

„Rusia a suferit probabil pierderi de aproape 1.

000 de soldați pe zi în luna mai, ceea ce reprezintă o cifră astronomică”, a spus oficialul, referindu-se la numărul de decese înregistrate de armata rusă.

Vorbind despre situația din regiunea Harkov, oficialul NATO a mai declarat că Rusia nu a reușit să creeze o zonă-tampon, așa cum a susținut liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Frontul din această zonă a fost stabilizat, iar teritoriile controlate de Rusia sunt fragmentate, a precizat el.

„Prin urmare, pe termen lung, victoriile Rusiei în această zonă vor fi limitate”, a adăugat oficialul NATO.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un interviu publicat pe 25 mai, că pierderile Rusiei în timpul ofensivei au fost de opt ori mai mari decât cele suferite de forțele armate ale Kievului.

Potrivit bilanțului Kievului, pierderile rusești în Ucraina au depășit pe 25 mai pragul de 500.

000 de victime.

Cifra nu a putut fi verificată în mod independent.

Urmărește cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.

ro

Lasă un răspuns