Zeci de mii de femei din India au fost plătite în premieră pentru că e prea cald afară

Spread the love

Un grup de 50.

000 de femei din India care lucrează pe cont propriu au devenit primele beneficiare ale unei noi scheme de asigurare care le plătește când temperaturile de afară devin prea ridicate, relatează Reuters.

După ce temperaturile au depășit pragul de 40 de grade Celsius între 18 și 25 mai, femeile din statele Rajasthan, Gujarat și Maharashtra au primit toate o plată fixă de 5 dolari.

„Aceasta este prima oară când polițe de asigurări și un program de asistență directă în numerar au fost combinate pentru a suplimenta veniturile femeilor când este periculos de cald”, a declarat Kathy Baughman McLeod, CEO-ul ONG-ului Climate Resilience for All („Reziliență Climatică pentru Toți”), care a creat schema împreună cu Asociația Femeilor Liber Profesioniste din India.

Pe lângă suma fixă de 5 dolari, în jur de 92% din femeile acoperite de schemă au primit o plată suplimentară care a variat în funcție de condițiile locale precum intensitatea valului de căldură și nivelul la care au ajuns temperaturile.

Cele mai afectate femei din cele 3 state indiene au primit o sumă de până la 19,80 dolari, valoarea totală a plăților făcute ajungând la 341.

553 de dolari.

Directorul Biroului indian de meteorologie a avertizat luni că valul de căldură care a cuprins recent India este cel mai îndelungat din istoria măsurătorilor meteorologice din țară.

Anumite regiuni din nordul Indiei sunt afectate de un val de căldură excesivă de la jumătatea lunii mai, cu temperaturi care depăşesc pragul de 45 de grade Celsius.

„Este vorba despre perioada (de căldură) cea mai îndelungată, deoarece ea a durat aproximativ 24 de zile în diferite părţi ale ţării”, a declarat Mrutyunjay Mohapatra, principalul expert meteorolog din India, într-un interviu acordat cotidianului Indian Express.

Valorile termice vor începe să scadă pe măsură ce ploile musonice se vor deplasa spre nordul ţării la sfârşitul lunii iunie, însă meteorologul indian a avertizat că aceste condiţii dificile riscă să se repete şi în viitor.

„Valurile de căldură vor fi mai frecvente, mai îndelungate şi mai intense dacă măsuri de precauţie sau de prevenţie nu sunt luate”, a adăugat el.

Lasă un răspuns