SUA anunţă sancţiuni pentru guvernatoarea regiunii Găgăuzia, Evghenia Guţul: Locuitorii din Găgăuzia „merită alegeri libere şi corecte şi instituţii democratice”

Spread the love

Statele Unite au impus, miercuri, sancţiuni guvernatoarei pro-ruse a regiunii moldoveneşti Găgăuzia, Evghenia Guţul, o măsură susţinută de guvernul de la Chişinău.

SUA anunţă sancţiuni pentru guvernatoarea regiunii Găgăuzia, Evghenia Guţul: Locuitorii din Găgăuzia „merită alegeri libere şi corecte, şi instituţii democratice” Sancţiunile au fost anunţate pe site-ul web al Biroului de control al activelor străine al Trezoreriei SUA  şi vizează îngheţarea oricăror active deţinute de Guţul în Statele Unite şi, în general, le interzic americanilor să facă afaceri cu ea, relatează agenţia Reuters.

„Statele Unite au anunţat sancţiuni împotriva lui Guţul ca facilitator activ al oligarhului condamnat fugar Ilan Şor şi al Partidului său Şor, precum şi al eforturilor lor de interferenţă politică ilegală susţinute de Kremlin”, a anunţat ambasada SUA la Chişinău într-un comunicat, potrivit sursei citate.

Vezi mai multe articole din categoria externe De asemenea, reprezentanţii ambasadei americane la Chişinău au subliniat faptul că locuitorii din regiunea Găgăuzia „merită un viitor liber de influenţa malignă a Kremlinului”, potrivit Radio Chişinău.

Guţul se confruntă cu acuzaţii penale în ţara sa în legătură cu direcţionarea unor fonduri din Rusia pentru a finanţa Partidul Şor, acum interzis, înfiinţat de Ilan Şor, care în prezent se află în exil.

În luna aprilie a acestui an, Evghenia Guţul a cerut legături mai strânse cu administraţia de la Kremlin şi s-a întâlnit cu oficiali ruşi la nivel înalt, inclusiv cu preşedintele Vladimir Putin în martie.

Lasă un răspuns